Familie van Jobs en Starck leggen onenigheid over megajacht bij

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 december 2012 12:59

Mac

De onenigheid tussen de familie van Steve Jobs en ontwerper Philippe Starck is opgelost. Het megajacht dat Jobs liet bouwen mag hierdoor nu de haven van Amsterdam verlaten.

Een advocaat van de familie van Jobs zegt tegen de Franse krant Le Monde dat de familie overeenstemming heeft weten te bereiken met Starck. Advocaten van Starck lieten het jacht, dat Venus heet, aan de ketting leggen wegens een ruzie over geld. Starck was van mening nog 9 miljoen euro te krijgen, terwijl de familie van Jobs stelde dat de ontwerper ‘slechts’ 6 miljoen euro van hen tegoed had.

Onbekend bedrag

Beide partijen hebben nu dus overeenkomst weten te bereiken over dit bedrag. Het is niet bekend gemaakt hoeveel geld Starck uiteindelijk ontvangt, al suggereert de advocaat van de familie Jobs wel dat dit bedrag lager ligt dan de 9 miljoen euro die Starck in eerste instantie eistte.

Het megajacht dat Steve Jobs samen met Philippe Starck ontwierp (Bron: OneMoreThing)

Het megajacht is ontwerpen door Jobs in samenwerking met Starck. Jobs en de ontwerper tekende een contract voor het project, maar deze zou echter niet erg gedetailleerd zijn. Het ontbreken van details zou dan ook de aanleiding zijn geweest voor de onenigheid tussen de familie van Jobs en Starck.

Uitgerust met iMac’s

De Venus is in totaal 80 meter lang en is gemaakt van aluminium. Het schip is voorzien van grote glazen ramen die zowel het stuurhuis als de hoofdingangen van het dek afsluiten van het water. Het apparaat is uiteraard uitgerust met Apple-producten. Een aantal 27-inch iMac’s zorgen voor onder andere de navigatie van het schip en het aansturen van allerlei systemen aan boord.

0 Reactie(s) op: Familie van Jobs en Starck leggen onenigheid over megajacht bij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.