Fair Labor Association inspecteert fabriek van Foxconn

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 februari 2012 15:20

Nieuws

Apple maakt bekend dat de Fair Labor Association (FLA), een onafhankelijke organisatie die arbeidsomstandigheden controleert, is van start gegaan met de inspecties van fabrieken van Apple-leveranciers.

Onder de fabrieken die worden geïnspecteerd zijn de Foxconn-fabrieken in het Chinese Shenzhen en Chengdu. De inspecties worden uitgevoerd op verzoek van Apple. Apple meldt dat een team van arbeidsdeskundigen onder leiding van FLA-ceo Auret van Heerden vandaag is begonnen aan de eerste inspecties van de Foxconn-fabriek, ook wel Foxconn City genoemd, in Shenzhen.

Omstandigheden

De inspecties bestaan onder andere uit vraaggesprekken met werknemers van de fabrieken. In de gesprekken worden de werk- en leefomstandigheden van de medewerkers besproken, waarbij aandacht is voor onderwerpen als gezondheid, veiligheid, vergoeding, werktijden en communicatie met het management.

Daarnaast voert het FLA-team inspecties uit van de fabricagehallen, slaapvertrekken en andere faciliteiten. Ook de protocollen voor alle vormen van arbeid binnen de fabrieken worden onderzocht. Apple stelt dat zijn toeleveranciers hun volledige medewerking hebben toegezegd en de FLA onbeperkt toegang zullen geven tot hun faciliteiten.

Resultaten

De bevindingen van de FLA uit de eerste inspectieronde worden naar verwachting begin maart gepubliceerd op de website van de FLA. Naast de fabrieken van Foxconn zullen ook fabrieken van Quanta en Pegatron binnenkort aan inspecties worden onderworpen.

De inspecties worden uitgevoerd nadat Apple in januari onder wereldwijde druk van activisten een document publiceerde over de werkomstandigheden bij zijn leveranciers vrijgaf. Apple zei hierbij toe de Fair Labor Association een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de werkomstandigheden in de fabrieken van zijn leveranciers.

0 Reactie(s) op: Fair Labor Association inspecteert fabriek van Foxconn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.