Faded: Een garantie voor unieke iPhone-foto's

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 maart 2014 08:30

How To

Als je je foto's wat op wilt leuken, dan vind je daar genoeg apps voor in de App Store, zoals Instagram. Nadeel is echter dat die effecten vaak allemaal hetzelfde zijn, waardoor iedereen uiteindelijk dezelfde foto's heeft. Faded brengt daar verandering in.

Faded downloaden

Faded is geen gratis app, maar wat je krijgt voor de 89 eurocent is meer dan voldoende om de moeite waard te zijn. De app lijkt in zekere zin op Instagram, omdat hij je in staat stelt door met een paar drukken op de knop je foto te voorzien van een fraai effect. Echter, wil je wat verder gaan, dan kan dat ook, zoals het uiterlijk van een effect handmatig aanpassen (in plaats van alleen aan of uit). Het grote voordeel daarbij is dat de app op geen enkel moment ingewikkeld wordt, en dat is een dik pluspunt.

Faded lijkt op Instagram, maar is een stuk uitgebreider.

Werken met Faded

Wanneer je Faded start, dan heb je twee opties, een foto maken of een foto uit je bibliotheek nemen. Zodra je een foto hebt gemaakt of geselecteerd, zie je onderin zes tabbladen. Dan wordt direct duidelijk waarom Faded zoveel uitgebreider is dan Instagram, omdat je zou kunnen zeggen dat de functies die je in één enkel tabblad vindt, vergelijkbaar zijn met heel Instagram.

Per tabblad vind je tussen de zes en tien opties, hetgeen betekent dat je meer dan 50 effecten hebt die je op je foto kunt loslaten. Dat varieert van eenvoudige zaken, zoals helderheid en contrast, tot het toepassen van light leaks (lichtvlekken), patroonoverlays, enzovoort. Het prettige is dat alle effecten in de basis hetzelfde werken, je selecteert het effect, en met een schuifregelaar pas je de mate toe.

Achter de zes tabbladen schuilt een wereld aan opties.

Functionaliteit bijkopen

Vind je dat je nog niet genoeg effecten hebt gekregen? Dan kun je functionaliteiten bijkopen. Druk op het pictogram menu linksboven en vervolgens op Store. Je ziet dan diverse categorieën waarin je aankopen kunt doen, van Filters en Effecten tot Overlays. Het betekent dat het programma in theorie eindeloos uit te breiden is, en dat maakt het een fantastische aanwinst voor iedereen die mooie foto's wil maken, maar wel origineel wil blijven.

Heb je nog niet genoeg? Dan koop je gewoon wat bij.

0 Reactie(s) op: Faded: Een garantie voor unieke iPhone-foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.