Facebook biedt gratis telefoongesprekken aan in Facebook Messenger-app

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 januari 2013 17:46

iPad

Facebook geeft de Facebook Messenger een flinke update. Gebruikers kunnen voortaan via de chatapp van het sociale netwerk ook telefoongesprekken voeren met Facebook-vrienden.

The Verge meldt dat de eerste gebruikers de nieuwe feature inmiddels kunnen gebruiken. Facebook Messenger-gebruikers hoeven geen nieuwe software te downloaden om de nieuwe feature te gebruiken. De update wordt in stappen uitgerold en is op het moment alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Het is niet bekend wanneer ook Nederlandse Facebook-gebruikers via Facebook Messenger kunnen bellen.

Dataverbruik

De telefoongesprekken verbruiken dus geen belminuten aangezien alle data via het 3G- of WiFi-netwerk worden verzonden. Het ligt hierdoor echter wel voor de hand dat het voeren telefoongesprekken via Facebook Messenger relatief veel data verbruikt, iets wat vooral een probleem is als je met een 3G-netwerk verbonden bent.

De nieuwe feature is voor Amerikaanse gebruikers te vinden door in Facebook Messenger een gesprek met een Facebook-contact te openen. De feature zit verstopt in het overzicht van alle informatie over een contactpersoon, dat je kan openen door op het ‘i’-icoontje te klikken. Door op de knop ‘Free Call’ te klikken wordt een telefoongesprek opgezet.

0 Reactie(s) op: Facebook biedt gratis telefoongesprekken aan in Facebook Messenger-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.