EU-lidstaten onderzoeken Apple's garantievoorwaarden

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 oktober 2012 20:33

iPad

De Europese Commissie vraagt lidstaten te controleren of Apple zich in Europese landen wel aan de Europese garantieregels houdt. Eurocommissaris Viviane Reding roept in een brief alle lidstaten van de Europese Unie de garantieprocedures van Apple onder de loep te nemen.

Reding vraagt lidstaten in een brief na te gaan of Apple op haar websites en in advertenties aangeeft dat consumenten volgens het Europees recht twee jaar garantie hebben op producten. Bloomberg heeft de hand weten te leggen op de brief. Apple geeft zelf standaard één jaar garantie en biedt klanten de mogelijkheid de garantieperiode met behulp van een AppleCare-pakket te verlengen tot twee jaar.

'Onacceptabele marketingpraktijken'

De Eurocommissaris stelt in de brief dat de wijze waarop Apple communiceert over de garantie op zijn producten 'onacceptabele marketingpraktijken' zijn. Een woordvoerder van Apple wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de brief. Ook is nog onduidelijk welke stappen Reding van plan is te nemen als Apple de regels blijkt te overtreden.

Het is niet de eerste keer dat Apple het met de Europese Commissie aan de stok heeft over garantie op Apple-producten. Het bedrijf kreeg eerder in Italië een boete van 900.000 euro opgelegd aangezien het bedrijf klanten zou misleiden.

0 Reactie(s) op: EU-lidstaten onderzoeken Apple's garantievoorwaarden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.