Engelse rechtbank: drie Apple-patenten zijn ongeldig

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 juli 2012 20:11

Nieuws

Helaas voor Apple blijken een drietal patenten van het bedrijf ongeldig te zijn. Het gaat om patenten op multitouch, de slide to unlock-feature en het aanbrengen van wijzigingen aan alfabetten. Dit heeft een rechter in het Verenigd Koninkrijk bepaald.

Bloomberg schrijft dat de rechter een patent op het beheren van foto's wel geldig heeft verklaard. Smartphonefabrikant HTC maakt echter geen inbreuk op dit patent. Dit betekent dat HTC geen enkel patent dat Apple in handen heeft volgens de rechter schendt. HTC mag zijn smartphones dan ook gewoon in het Verenigde Koninkrijk blijven verkopen.

Duitse rechtszaak

De vier patenten zijn niet alleen het onderwerp van de rechtszaak in Verenigd Koninkrijk. Ook in een rechtszaak in Duitsland spelen de patenten de hoofdrol. De eerste zitting van de Duitse rechtszaak staat voor later dit jaar op de planning.

Apple en HTC zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld om allerlei patenten. Zo klaagde HTC in september 2011 Apple aan met voormalig Google-patenten. Een rechter van het Amerikaanse International Trade Commission bepaalde in oktober 2011 dat Apple's producten geen inbreuk maken op vier HTC-patenten. Dit terwijl de organisatie in juli 2011 nog bepaalde dat HTC wel inbreuk maakte op twee Apple-patenten. Kort na deze uitspraak maakte Google bekend HTC te gaan steunen in de patentstrijd met Apple.

0 Reactie(s) op: Engelse rechtbank: drie Apple-patenten zijn ongeldig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.