Einde aan losse MacBook Pro-adapters met Line Dock

Door: Randolf Bouwma | 16 november 2016 09:50

Mac

Dankzij enkel usb-c-aansluitingen is de nieuwe MacBook Pro lekker dun en licht gehouden. Maar helaas betekent het ook al snel een zee van dongles. Line Dock wil uitkomst bieden.

De bedoeling van de Line Dock is dat je de MacBook Pro er in z'n geheel bovenop zet. De twee worden met elkaar verbonden via een usb-c-kabeltje en de notebook van Apple wordt op z'n plek gehouden door magneten. Zie het als een futuristisch laptopkussen. Lees ook: Apple doet dure adapters in de uitverkoop.

De dock zelf voorziet de MacBook Pro van drie usb 3.0-ingangen, een extra usb-c-aansluiting, een HDMI en MiniDisplay-port, en een kaartlezer. Het apparaat is zelf voorzien van een schijf, zodat je tot hoogstens 1 TB extra opslagruimte erbij krijgt.

Einde aan losse adapters

Tot slot zorgt de Line Dock ervoor dat de MacBook Pro langer gebruikt kan worden vanwege de interne batterij, waarmee overigens ook andere gekoppelde gadgets opgeladen kunnen worden - eventueel draadloos.

Normaal gesproken heb je voor deze extra functionaliteiten een hoop verschillende dongles nodig. De Line Dock is een handige alles-in-één-oplossing. Naar verwachting komt 'ie in juni uit, nadat de huidige crowdfundingcampagne is afgelopen.

Voor de duurste variant betaal je overigens 599 dollar. Je zou van dat geld eventueel ook een laptop kunnen kopen die dergelijke aansluitingen van zichzelf al heeft. De goedkoopste optie is 149 dollar. Het verschil zit 'm in de hoogte van de maximale extra opslagruimte: 256, 512 GB of 1 TB.

0 Reactie(s) op: Einde aan losse MacBook Pro-adapters met Line Dock

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.