Efficiënter navigeren in iTunes 12

Door: christopher-breen | 23 maart 2015 07:58

How To

Zoals je misschien wel weet, zijn er een heleboel veranderingen aangebracht in iTunes 12. Vanwege deze veranderingen vinden sommige mensen het frustrerend om met iTunes 12 te werken, vooral vanwege de vernieuwde interface. Mijn doel is om je te laten zien hoe je de interface eenvoudiger gebruikt.

Cd rippen

Wanneer je een cd in je mediadrive stopt (ervan uitgaande dat je er een hebt), wordt gevraagd of je de nummers die erop staan wil importeren. Als je op Yes klikt zal iTunes de nummers rippen en ze in je iTunes-bibliotheek importeren. Lees ook: Aan de slag met iTunes 12.

Maar als je No kiest, hoe kom je dan later weer terug bij deze cd? Klik gewoon op het cd-icoontje in de werkbalk. Als je dat doet zie je de optie om de cd te importeren rechtsboven in de werkbalk staan. Als je slechts een aantal nummers wilt importeren, selecteer deze en klik er met de rechtermuisknop op. Kies vervolgens de optie om ze te importeren. Alleen die nummers zullen dan worden geïmporteerd.

In deze weergave kun je ook kiezen om nummers samen te voegen als één enkel nummer. Als je dat wil, selecteer je wat nummers en kies Join CD Tracks in het Options-menu.

Interface

iTunes 12 heeft een contextuele interface. Dat houdt in dat de Music-, Movies- en TV Shows-knoppen verschillende dingen doen, afhankelijk van waar je je in de interface bevindt. Stel, ik ben in mijn iTunes-bibliotheek, en ik zie mijn muziek. Als ik dan naar de iTunes Store ga, kom ik in het muziekgedeelte van de winkel terecht.

Als ik op de Movies-knop druk, blijf ik in de winkel. Ik word niet terug naar de films in mijn bbliotheek gebracht, wat nieuw is in deze versie van iTunes. On terug naar je lokale bibliotheek te gaan, moet je op één van de My-links in de werkbalk klikken. Als je dan op één van de mediaknoppen drukt, kom je alleen bij je lokale media terecht.

Als je een snelkoppeling naar de iTunes Store wil, druk dan op Shift-Command-H, wat je naar de winkel brengt die past bij het soort media dat je op dat moment aan het verkennen bent.

iTunes 12 heeft ook een nieuw Info-venster. Net als in Yosemite laat het Info-venster niet duidelijk zien wat wel of niet een menu of bewerkbaar veld is. Als je de cursor over iets heen houdt, wordt de ware aard ervan onthuld, maar misschien vind je dat wat omslachtig.

In dat geval sluit je het venster, houd je de Option-toets ingedrukt, klik je met de rechtermuisknop op een item en kies je Get Info. Dan verschijnt het 'ouderwetse' Info-venster waarin je dingen kunt aanpassen zoals je dat gewent bent.

Zijbalk

En nu de zijbalk. Als je iTunes al een tijdje gebruikt, ben je eraan gewend om een zijbalk te hebben. Hij is niet helemaal verdwenen, maar hij is nu ook contextueel. Om hem te bekijken moet je een van de Playlist-items selecteren. Als ik dat doe terwijl ik naar Music kijk, verschijnt de zijbalk samen met mijn afspeellijsten.

Binnen deze weergave kan ik dan aanpassen hoe mijn media weergegeven wordt in het menu aan de rechterkant. Als ik alle nummers is mijn muziekbibliotheek wil zien, kies ik Songs. Ik kan ook naar mijn filmbibliotheek switchen en vervolgens een lijst met films bekijken. Hetzelfde geldt voor tv-programma's. Het is prettig dat deze weergave blijft plakken. Als ik tussen mediatypes wissel, wordt de laatste weergave behouden.

Ja, iTunes 12 is een grote verandering en niet iedereen zal er dol op zijn. Dat gezegd hebbende, als je eenmaal weet hoe je door de interface moet navigeren, zijn die veranderingen gemakkelijker te verteren.

0 Reactie(s) op: Efficiënter navigeren in iTunes 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.