Eerste testronde van evasi0n-jailbreak afgerond

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 februari 2013 17:40

iPad

De eerste testronde van de evasi0n-jailbreak van de evad3rs is afgerond. De jailbreak is getest op zowel de Mac als Windows. evasi0n maakt het mogelijk iOS 6.1 te jailbreaken.

Het is niet bekend wanneer de jailbreak beschikbaar wordt gesteld aan het grote publiek. De evad3rs kondigen op hun website aan dat de volgende stap bestaat uit het testen van de jailbreak op verschillende iOS-apparaten. De jailbreakers geven geen schatting van de tijd die zij hiervoor nodig denken te hebben. Het blijft dus afwachten wanneer we de jailbreak kunnen downloaden.

Toch geen lancering vandaag

De Super Bowl vindt vandaag in de Verenigde Staten plaats. MuscleNerd schreef afgelopen afgelopen week op zijn Twitter-account “Hey, weet iedereen dat de Super Bowl aanstaande zondag plaatsvind? Wat ga jij doen? /cc @evad3rs evad3rs.com”. Dit bericht deed vele vermoeden dat de evad3rs vandaag de evasi0n-jailbreak voor iOS 6.1 zouden vrijgeven. Aangezien het jailbreakteam nu aankondigt de jailbreak nog op iOS-apparaten te gaan testen lijkt dit echter onwaarschijnlijk.

De evad3rs is een team van hackers dat is opgericht door de jailbreakers @pod2g, @MuslceNerd, @Planetbeing en @pimskeks. De evad3rs werken al langer aan een jailbreak voor iOS 6 en kondigde eerder aan de jailbreak pas na de lancering van iOS 6.1 beschikbaar te stellen. Hiermee wilden de hackers voorkomen dat Apple de kwetsbaarheden die voor de jailbreak worden gebruikt in iOS 6.1 alweer zou dichten. Nu iOS 6.1 is vrijgegeven door Apple lijken de jailbreakers inderdaad stappen te zetten om de jailbreak te lanceren.

0 Reactie(s) op: Eerste testronde van evasi0n-jailbreak afgerond

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.