Een zokje voor je iPhone: uniek en verantwoord!

Door: jeroen-jonker-roelants | 08 maart 2010 10:34

Nieuws

Hoesjes voor de iPhone en iPod zijn er in alle soorten en maten. Niks nieuws onder de zon dus. Zokjes daarentegen zijn uniek en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Voor vijf Zokjes kan een kind in Afrika een heel jaar lang naar school.

Zokjes worden door zogenaamde 'brei-oma's' in het hele land gemaakt. Elke Zok is uniek, heeft zelfs een eigen naam en verhaal. Ze kosten 10 euro per stuk en dit totale bedrag gaat naar het goede doel. Voor vijf Zokjes kan een kind in Afrika een heel jaar lang naar school.

Anderhalf jaar geleden kwamen studenten Marthijn Koorn en Derk Reilink op het idee van Zokje. Het sloeg aan. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij de oma's die er nog steeds vrolijk op los breien. Wat begon met een paar Zokjes voor vrienden en bekenden groeide uit naar een Stichting die in een jaar tijd al meer dan 1.200 Zokjes verkocht. De opbrengst gaat naar de educatie van Afrikaanse kinderen, naar schone waterputten en de aanschaf van onder meer een naaimachine, een ploeg of een geit.

Het doel is dit jaar 10.000 euro op te halen. Met dit bedrag zullen 4 waterbronnen in Burkina Faso worden geinstalleerd op plaatsen waar de bevolking ze het hardst nodig heeft. Daar kun jij dus aan bijdragen.

Bestellen?

Je eigen Zok bestel je hier. Doen!

0 Reactie(s) op: Een zokje voor je iPhone: uniek en verantwoord!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.