Een out-of-office-antwoord maken voor Mail in iOS en macOS

Door: Daan Doedens | 12 januari 2017 07:19

How To

Wij kunnen het ons goed voorstellen als je in deze tijd van het jaar even een weekje de zon opzoekt, en helemaal dat je je iPhone en Mac dan lekker even uit laat staan. Dan is het wel zo handig om een out-of-office-antwoord in te stellen in je mail, zodat iedereen weet wanneer je weer bereikbaar bent.

Update: er blijken nogal wat haken en ogen aan deze strategie te zitten. Zo werkt de autoreply via de Mail-app alleen als je de app ook daadwerkelijk open hebt staan op je Mac. Ook worden bij beide manieren niet alle providers ondersteund: zo doen bijvoorbeeld Microsoft's diensten als Exchange en Live Mail moeilijk. Als je zeker wil zijn dat je mailcontacten een autoreply krijgen, download dan een app van een derde partij, zoals Gmail, die wel autoreply's ondersteunt.

En dat is nog niet zo simpel als het lijkt. Op je iPhone kan het bijvoorbeeld helemaal niet. Waarom Apple die feature niet in de Mail-app heeft gebouwd, is ons een raadsel, omdat alle concurrerende apps dat wel gewoon aanbieden. Maar er is, zoals zo vaak, een omweggetje.

Out-of-office-antwoord via iCloud

Dan moet je wel even je pc of Mac erbij pakken. Ga naar www.icloud.com en log in met je Apple ID. Klik op het icoontje voor Mail en ga linksonderin naar het icoontje met het radertje, het menu voor Instellingen. Klik op Voorkeuren en ga naar het tabblad Vakantie.

Nu kun je je out-of-office-antwoord tikken. Zet als je klaar bent een vinkje bij Reageer automatisch op berichten wanneer zij binnenkomen. Je out-of-office-reply is nu actief. Vergeet niet het vinkje weer uit te zetten als je terug bent.

Out-of-office-antwoord via Mail op macOS of OS X

Als je een Mac hebt, kun je ook via de Mail-app een out-of-office-antwoord instellen. Om dat te doen ga je in de Mail-app naar Voorkeuren, klik je op Regels en vervolgens op Voeg regel toe. Je krijgt nu verschillende keuzemogelijkheden.

De makkelijkste manier om een OOO-reply te maken is in de eerste dropdown Elk bericht te selecteren, en in de tweede Beantwoord bericht. In het veld Antwoordtekst kun je dan je reply invullen. Je kunt ook specifieke berichten naar specifieke mensen versturen.

1 Reactie(s) op: Een out-of-office-antwoord maken voor Mail in iOS en macOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 juni 2022 09:33 JzzHynnck
    Wou even laten weten dat ik de instructies heb gevolgd volgens het stukje "Out-of-office-antwoord via Mail op macOS of OS X" en zo heeft nu blijkbaar mijn hele inbox (zelfs van jaren terug) een mail gekregen met de info wanneer ik op vakantie ben. (Het klopte zelfs niet, want het was een test bericht)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.