Een minimalistische YouTube-ervaring met Cleanr

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 augustus 2013 07:00

Mac

Het internet lijkt in niets meer op de minimalistische ervaring van een jaar of vijftien geleden, toen plaatjes doorgaans nog te zwaar waren om over een inbelverbinding te sturen. Inmiddels is de gemiddelde webpagina een kermis aan grafisch geweld, reclames, advertenties enzovoort. Begrijpelijk, maar niet altijd wenselijk. Gelukkig is er iets dat u daaraan kunt doen: Cleanr.

Browser

Cleanr is, kort door de bocht, een minimalistische browser die je YouTube-video’s toont met daarin uitsluitend de elementen die je belangrijk vindt. Immers, YouTube bezoek je om een filmpje te bekijken, niet om afgeleid te worden door een gigantische afbeelding op de achtergrond.

Cleaner stelt je in staat om YouTube te bekijken zonder al die afleiding, simpelweg door alles weg te strippen dat er niet toe doet. Het fijne van Cleanr is dat het geen aparte browser is, maar een plug-in voor je bestaande browser. Oftewel, als je even zin hebt in YouTube (of een andere webpagina) zonder alle rotzooi eromheen, dan start je de Cleanr plug-in. Wil je de ‘gewone’ internet-ervaring, dan schakel je de plug-in weer uit. Je downloadt Cleanr via www.clea.nr.

Cleanr gebruiken is slechts een kwestie van een plug-in installeren .

Browsen met Cleanr

Wanneer je Cleanr hebt gedownload, is het wel even belangrijk dat je je browser herstart. Je browser zal daar niet om vragen, maar doe je het niet, dan lijkt het alsof de plug-in totaal geen effect heeft. Het enige dat je nu hoeft te doen is te browsen naar YouTube, en je hebt een minimalistische ervaring.

Cleanr is absoluut aan te raden wanneer je nuttige filmpjes moet kijken en niet afgeleid wilt worden door allerlei andere zaken die je van je werk af zullen houden. Je schakelt de plug-in, bijvoorbeeld in Firefox, weer uit door te klikken op Firefox linksboven en vervolgens op Add-ons / Cleanr / Uitschakelen.

Met de plug-in actief ziet YouTube er ineens een stuk minimalistischer uit, heerlijk.

0 Reactie(s) op: Een minimalistische YouTube-ervaring met Cleanr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.