Een impuls voor Apple's spraaktechnologie op iOS?

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 december 2010 12:36

Nieuws

Apple heeft vier vacatures uitstaan waaruit op te maken is dat Apple haar spraaktechnologie op iOS verder wil ontwikkelen. Het gaat om drie vacatures voor iOS Speech SW Application Engineer (1, 2 & 3) en één vacature voor Speech Recognition Engineer. Bij alle vier de vacatures kom je te werken in Santa Clara Valley in Californië.

Bij de drie vacatures voor iOS Speech SW Application Engineer vraagt Apple om ervaring met de spraakoplossingen Nuance Recognizer, IBM WebSphere Voice, Google Voice Search of andere spraak gestuurde zoeksoftware. Voor de vacature voor Speech Recognition Engineer heeft Apple een voorkeur voor een medewerkers met ervaring in het bouwen van grootschalige systemen op het gebied van spraakherkenning.

Eerder dit jaar nam Apple het Amerikaanse Siri over. Dit bedrijf heeft een dienst ontwikkeld waarmee je via spraaktechnologie locaties kunt opzoeken, reserveringen kunt maken of vragen kunt stellen. Een voorbeeld dat Siri geeft is een opsomming van alle komedies die vanavond op tv worden uitgezonden of het bestellen van een taxi. Deze overname is een andere aanwijzing dat Apple zich meer wil gaan richten op haar spraaktechnologie.

Bron: 9 to 5 Mac

0 Reactie(s) op: Een impuls voor Apple's spraaktechnologie op iOS?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.