Een fotoboek maken met het programma Foto's

Door: Richard Veenstra | 09 mei 2017 10:08

How To

Een fotoboek is een mooie herinnering aan een vakantie, huwelijk of andere speciale aangelegenheid. Wist je dat je met de ingebouwde app Foto's in macOS ook gemakkelijk een fotoboek kunt maken en bestellen? Wij laten je zien hoe dat werkt.

Foto's importeren

Open de app Foto's op je Mac en zorg dat je de foto's die je wilt gebruiken, hebt geïmporteerd van je iPhone of camera. In het geval van je iPhone verbind je het via een usb-kabel aan je Mac. In de app wordt automatisch een tabblad Importeer geopend. Klik op Importeer alle nieuwe foto’s of maak een selectie en kies voor Importeer geselecteerde.

De foto’s vind je vervolgens allemaal terug als je links op Laatste import klikt. Maak een nieuw album aan door voor Archief / Nieuw album te kiezen en geef een naam op. Selecteer de foto’s waarvan je een fotoboek wilt maken en sleep de selectie naar je nieuwe album dat inmiddels ook aan de linkerkant is te vinden.

Maak eerst een album aan.

Formaat en thema kiezen

Zorg dat je het juiste album hebt geselecteerd en ga naar Archief / Maak fotoboek aan. In het volgende scherm geef je aan wat voor soort fotoboek je uiteindelijk in handen wilt hebben. Je hebt drie opties: Vierkant, Klassiek of Zachte Kaft. Je ziet meteen hoe veel een fotoboek gaat kosten, per optie heb je twee formaat-opties. Klik op Selecteer om een optie te kiezen. Je kunt later overigens nog pagina’s toevoegen.

Op de volgende pagina kies je een thema voor je fotoboek. Dit kun je tijdens het maken van het boek ook nog wijzigen, maar het kan dan zijn dat bepaalde wijzigingen die je hebt gedaan niet worden overgenomen. Klik bovenin op Maak fotoboek aan.

Kies één van de formaten.

Pagina’s bekijken

Misschien krijg je een melding dat niet alle foto’s kunnen worden gebruikt omdat er teveel foto’s in het album zitten. Klik op OK om de melding te negeren. Je moet dan op sommige pagina’s de lay-out wijzigen zodat al je foto’s in het boek passen.

Bovenin zie je dat de app al je foto’s al op pagina’s heeft geplaatst, gesorteerd op datum van opname. Onderin zie je een klein venster met al je foto’s. Dubbelklik op een pagina om het te vergroten. Wil je een foto verwisselen, zorg dan dat je de foto hebt geselecteerd en er een blauwe rand omheen verschijnt. Sleep een foto uit het onderste venster naar de foto en de foto wordt uitgewisseld.

Kies een lay-out naar keuze.

Lay-out veranderen

Om de lay-out van een pagina te veranderen, klik je op Opties. Er wordt een pop-up-venster geopend. Kies hoeveel foto’s erop de pagina moeten komen en hoe de lay-out van deze foto’s eruit moet zien. Je ziet dat de lay-out meteen verandert. Als je een lay-out met meer foto’s hebt geselecteerd dan je op dit moment op de pagina hebt staan, zie je grijze vlakken. Sleep hier een foto naar toe.

Bij elk aantal foto’s vind je ook een optie met tekst. Klik hierop en een tekstveld wordt aan je pagina toegevoegd. Dubbelklik op het tekstveld en verander de opmaak, kleur en het lettertype in het pop-up-venster.

Een lay-out met een tekstvak.

Fotoboek bestellen

Ben je klaar met het ontwerp, klik dan bovenin op Bestel fotoboek. Als er nog onduidelijkheden zijn, dan zal het programma je een foutmelding geven. Klik op Bekijk om de fout te zien of negeer de fout door op Ga door te klikken.

Ga akkoord met de voorwaarden en klik bovenin op Voeg afleveradres toe. Je kunt je eigen naam kiezen of een contact uit je adresboek opzoeken. Kijk of alle gegevens kloppen en klik op Bestel. Je ziet wanneer je fotoboek waarschijnlijk wordt geleverd.

Om een fotoboek als PDF op te slaan, klik je op een pagina met je rechtermuisknop en kies je voor Bewaar fotoboek als pdf. Selecteer de locatie en klik op Bewaar. Het exporteren kan even duren.

Bestel je fotoboek en leun achterover.

0 Reactie(s) op: Een fotoboek maken met het programma Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.