E-mails later versturen met Boomerang voor Gmail

Door: Chwhynny Overbeeke | 14 augustus 2015 13:45

Mac

Boomerang is een gratis Gmail-extensie waarmee je e-mails op een later tijdstip kunt versturen. Op deze manier is het mogelijk om het verzenden van e-mails beter te plannen. Hoe werkt het?

E-mails later versturen

Soms is het handig om een e-mail op een later tijdstip te kunnen versturen. Bijvoorbeeld als je met mensen in een andere tijdzone communiceert of als je nu even tijd hebt maar de e-mail eigenlijk pas later aan moet komen. Of misschien wil je een zakelijke e-mail verzenden op een tijdstip waarop de kans groter is dat deze gelezen zal worden, zoals bijvoorbeeld iets later in de ochtend op een maandag, zodat je bericht niet tussen alle e-mails van het weekend komt te staan en misschien over het hoofd gezien wordt. Lees ook: 20 superhandige Gmail-tips.

Boomerang laat je e-mails versturen met een vertraging.

Met Boomerang voor Gmail kun je een tijdstip selecteren waarop een bepaalde e-mail verzonden moet worden. Nadat je de Gmail-extensie geïnstalleerd hebt, komt er een Send Later knop in het opstelvenster te staan. Voortaan hoef je om te kiezen wanneer het bericht verstuurd zal worden alleen maar op de gebruikelijke manier een e-mail op te stellen en op de Send Later-knop te drukken (in plaats van op Send).

Nadat je op Send Later geklikt hebt, verschijnt er een menu waarin je kunt aangeven op welke datum of over hoeveel tijd de e-mail verzonden moet worden. Je kunt ook een tijdstip specificeren als je dat wilt. Klik vervolgens op Confirm om je e-mail op het gekozen moment te laten versturen. Dit zal automatisch gebeuren, zelfs als je dan niet op Gmail bent ingelogd of helemaal geen internetverbinding hebt.

Reacties bijhouden

Boomerang kan ook vervolgberichten voor je versturen. In het opstelvenster verschijnt naast de Send Later-knop de optie Boomerang this in [interval] if no reply. Als je deze optie aanvinkt, zal het bericht terug naar je inbox verplaatst worden als de geadresseerde niet binnen het door jou gekozen interval op de e-mail gereageerd heeft. Met deze optie kun je ervoor zorgen dat belangrijke e-mails die je verstuurt nooit meer door het net glippen.

Reminders aanmaken

Soms krijg je een e-mail waarop je pas later kunt (of wilt) reageren, of een rekening die uiterlijk op een bepaalde datum betaald moet worden. Om ervoor te zorgen je dat dit niet vergeet te doen, kun je met Boomerang een reminder aanmaken.

Open de e-mail waarvoor je een herinnering wilt aanmaken en klik op de Boomerang-knop bovenaan het bericht. Je kunt dan kiezen wanneer je aan de e-mail herinnerd wilt worden. Als je vervolgens op Confirm klikt, wordt deze e-mail uit je inbox gehaald om ervoor te zorgen dat deze niet te rommelig wordt, en op het gekozen tijdstip als ongelezen e-mail weer terug bovenaan in je inbox gezet - als je dat wilt met een ster erbij.

Bovendien kan Boomerang vaak uit de tekst in de e-mail opmaken wanneer een antwoord of betaling verwacht wordt. In dat geval stelt Boomerang direct bovenaan de e-mail de vraag Boomerang this? met een suggestie voor een datum. Je kunt deze datum aanpassen als je dat wilt, en op Confirm klikken.

Abonnementen

Boomerang is gratis, maar om het op je mobiele apparaat (vooralsnog alleen Android) te kunnen gebruiken moet je een Personal-abonnement nemen voor 4,99 dollar per maand. Met dit abonnement kun je tevens notities aan een reminder hangen om ervoor te zorgen dat je niet vergeet waarom je ook alweer aan een e-mail herinnerd wilde worden.

Als je bovendien automatisch vervolgberichten wilt kunnen versturen, moet je voor 14,99 dollar per maand een Pro-abonnement nemen. Hiermee kun je tijdens het opstellen van de oorspronkelijke e-mail een vervolgbericht opstellen en inplannen. Als Boomerang een reactie op de oorspronkelijke e-mail detecteert, zal het vervolgbericht niet verstuurd worden. Reageert de geadresseerde niet, dan wordt het vervolgbericht automatisch verzonden, ook als je op dat moment niet online bent.

Wil je nog meer functionaliteit, zoals standaard tracking, premium-ondersteuning, extra tools en integratie met Salesforce en CRM, dan kun je een Premium-abonnement nemen voor 49,99 dollar per maand.

1 Reactie(s) op: E-mails later versturen met Boomerang voor Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 februari 2016 04:08 Anoniem
    Super tof, precies wat ik zocht, bedankt hiervoor!!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.