Duitse rechter verbiedt iCloud, iPhone en iPad

Door: Elmar Rekers | 03 februari 2012 11:52

Nieuws

Motorola heeft bij de Duitse rechtbank een verbod afgedwongen op iCloud van Apple. Hieronder vallen ook alle gadgets die gebruik maken van deze cloud-dienst, zoals de iPhone en iPad. Het verbod is niet per direct van kracht.

Uit rechtbankdocumenten, die in handen zijn gekomen van Foss Patents, blijkt dat de rechter van mening is dat Apple inbreuk maakt op een patent van Motorola. Hierbij gaat het om de manier waarop de gebruiker zaken als muziek en documenten kan synchroniseren met de iCloud-server en hoe e-mail wordt doorgestuurd naar een smartphone of tablet.

Apple hoeft zijn iCloud-producten niet direct uit de winkelschappen te verwijderen. Zo krijgt de fabrikant de tijd om het patent te omzeilen middels een softwarematige update van de apparaten en is er ook altijd nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Verkoopstop

Mocht de rechter in het beroep tot dezelfde conclusie komen dan boekt Motorola zijn derde overwinning tegen Apple in Duitsland. Vrijdagochtend diende namelijk ook nog een andere zaak van Motorola tegen Apple, waarbij de iPhone-maker eveneens in het ongelijk werd gesteld.

Door deze tweede zaak, rond een 3G-patent van Motorola, moet Apple per direct de online verkoop staken van de iPhone 3, 3GS en 4. Ook is de 3G-versie van de iPad 2 niet langer via Apple's webshop verkrijgbaar. De iPhone 4S valt buiten de uitspraak en zal wel gewoon verkrijgbaar blijven. Voor de 3G-gadgets van Apple kunnen Duitse klanten overigens nog wel gewoon terecht in de Apple Store en bij de Premium Reseller.

0 Reactie(s) op: Duitse rechter verbiedt iCloud, iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.