Dubbele iCloud-contactpersonen verwijderen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 07 maart 2014 10:00

How To

Het koppelen van meerdere diensten op je iPhone of iPad kan nog wel eens leiden tot een lijst met dubbele contactpersonen (bijvoorbeeld na het importeren van Facebook). Dat is op het toestel zelf niet zo eenvoudig te verhelpen, maar er is gelukkig wel een andere manier.

iCloud.com

Lange tijd was het voor veel mensen niet duidelijk dat iCloud, naast een handige dienst, ook nog eens een website is waarop je van alles kunt beheren. De reden dat dit niet bekend is, is dat je deze site niet te zien krijgt wanneer je op je mobiele apparaat naar iCloud surft. Alleen wanneer je op een desktop of laptop iCloud.com bezoekt, kun je de volledige site zien en daarop inloggen en dat is precies wat nodig is om dit probleem te verhelpen.

iCloud bevat meer opties dan je denkt.

Dubbele contactpersonen verwijderen

Om dubbele contactpersonen (of ongewenste contactpersonen) te verwijderen, surf je naar www.icloud.com en log je in met het Apple ID dat hoort bij het toestel waarvan je de contactpersonen wilt verwijderen.

Klik vervolgens op Contacten. Je ziet nu een grote versie van het adresboek, dat identiek is aan het adresboek op je iDevice. Ook hier lijkt het verwijderen niet zo efficiënt, want je moet eerst een contactpersoon aanklikken, openen en dan verwijderen. Gelukkig kan het hier ook sneller.

Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik de contactpersonen aan die je wilt verwijderen. Vervolgens zie je linksonder een pictogram met een tandwiel. Klik op dit pictogram en vervolgens op de optie Verwijder. Er wordt nog gevraagd om een bevestiging, maar daarna ben je van de dubbele contactpersonen af. Dat scheelt je makkelijk een uur of twee in vergelijking met wanneer je het op de iPhone zou doen.

Via de site kun je heel eenvoudig je contactpersonen ontdubbelen.

0 Reactie(s) op: Dubbele iCloud-contactpersonen verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.