Druppel: Alles dat je moet weten over neerslag. En niets meer.

Door: Robin Smit | 14 april 2013 20:20

iPad

Sta je op het punt om de hond uit te laten, zul je net zien dat een flinke regenbui jouw woonplaats aandoet. Ga je wachten of neem je de doorweekte kleding en een verpest kapsel maar even voor lief? Druppel gaat je helpen met deze beslissing.

Druppel is een app die je inzicht geeft in de neerslag die je op jouw locatie mag verwachten. Wat druppel typeert is dat de uitwerking van de app net zo eenvoudig en doeltreffend is als de naam. Ze kent de app slechts één scherm waarop je ziet hoe lang het nog droog blijft of hoe lang het nog regent bij jou. Dit doet de app tot twee uur vooruit. Zo kun je met behulp van de informatie in de app bijvoorbeeld besluiten om nog even de bui van een kwartiertje af te wachten voordat je met de hond naar buiten gaat.

Naast de een tijdsindicatie biedt Druppel je ook een eenvoudige, maar overzichtelijke grafiek waarin de hoeveelheid neerslag wordt weergegeven. Wie een uitgebreid inzicht in de weersverwachting wilt hebben, zal wellicht geen genoegen nemen met deze summiere informatie, maar soms kun je je afvragen of je die grote hoeveelheid informatie wel nodig hebt. Druppel laat je gewoon zien wat je wil weten als het om neerslag gaat. Niets meer en niets minder.

Kortom

Druppel is een app die je vertelt hoe lang het nog droog blijft of regent voor een periode van twee uur. Naast deze doeltreffende informatie wordt op het scherm ook een eenvoudige grafiek getoond met hierin de hoeveelheid neerslag die je kunt verwachten. De kracht van Druppel is dat de app je precies laat zien wat je wilt weten. Zo sta je nooit meer voor verrassingen als het om een flinke bui gaat.

Beoordeling 8/10

Beschikbaar voor: iPhone

Prijs: Gratis

Download Druppel in de AppStore

0 Reactie(s) op: Druppel: Alles dat je moet weten over neerslag. En niets meer.

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.