Dropbox tuigt app-cloud op

Door: Jasper Bakker | 10 juli 2013 16:07

Mac

Cloudopslag-aanbieder Dropbox wil een algemeen opslagplatform worden, waar apps hun data direct in kwijt kunnen. Versus de cloud van Amazon, Apple of Google.

Op de eerste developersconferentie van Dropbox, DBX gedoopt, heeft de aanbieder van cloudopslag zijn toekomstplannen uiteengezet. Het bedrijf voegt nu functies toe aan zijn bestandshosting om makers van andere apps meer synchronisatiemogelijkheden te bieden. CEO Drew Houston wil de kloven overbruggen tussen de verschillende producten en platformen van verschillende bedrijven.

Platformvalstrik

"We hebben al deze bedrijven die fantastische dingen maken, maar ze slaan elkaar in het gezicht." Door die concurrentie raken gebruikers en developer verstrikt in elk van die platformen. Dropbox komt nu met onder meer een save-functie voor op websites die dan content direct opslaat in de cloud. "Een save-knop voor een post-PC wereld", aldus Houston.

Daarnaast belooft de aangekondigde Datastore API toegang tot content die is gemaakt met apps op andere apparaten. Dat gaat verder dan basale bestandstoegang, waarbij er voor bekijken of bewerken van de data weer andere apps nodig zijn.

Facebook

De DBX-developersconferentie te San Francisco bood developers naast nieuws en technische informatie ook vermaak. Onder de aanwezige developers was overigens ook Facebook-CEO Mark Zuckerberg, meldt de internationale nieuwsdienst van Webwereld-uitgever IDG. Zijn bedrijf haakt ook aan op Dropbox.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Dropbox tuigt app-cloud op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.