Drie manieren om bestanden te hernoemen in OS X

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 juni 2016 07:10

How To

In een ideale wereld heeft een bestand altijd precies de juiste naam en maak je nooit typfouten. In werkelijkheid werkt dat natuurlijk niet zo. Je maakt een typfout of er verandert iets waardoor de naam van het bestand anders moet zijn. Hoe pas je zo'n naam dan aan?

Er zijn verschillende manieren om de naam van een bestand in OS X te wijzigen. Iedereen heeft zo z'n eigen favoriete manier en dat zorgt er vaak voor dat slechts één van de drie manieren bekend zijn. Daarom behandelen we ze hier alle drie. Lees ook: Slimmer werken op je Mac met interactieve hoeken.

1. Klik, pauze, klik

Voor sommige mensen is dit de meeste eenvoudige methode, andere mensen vinden het juist verschrikkelijk omdat het met timing te maken heeft. Om een bestand met behulp van deze methode te hernoemen, klik je op de bestandsnaam, pauzeer je een tel, en klik je daarna weer op het bestand. Als je dat goed doet, wordt de tekst selecteerbaar en kun je de naam veranderen. Het nadeel is, als je het verkeerd doet en je klikt te snel, dan wordt het bestand geopend.

2. Klik-enter

Als je het geen probleem vindt om tegelijkertijd het toetsenbord en de muis te gebruiken, is deze methode snel en eenvoudig (en vooral veel minder foutgevoelig). Klik op de bestandsnaam en druk vervolgens op de Enter-toets op je toetsenbord. De tekst wordt wederom selecteerbaar en je kunt de bestandsnaam aanpassen.

3. Rechtsklikken

Deze methode is wat ons betreft veel omslachtiger dan de eerste twee, maar niet minder effectief. Klik met de rechtermuisknop op het bestand waarvan je de naam wilt veranderen en vervolgens op Wijzig naam. Mocht je de rechtermuisknop in OS X niet hebben ingesteld, dan kun je het contextmenu oproepen door Ctrl ingedrukt te houden en te klikken op de bestandsnaam.

0 Reactie(s) op: Drie manieren om bestanden te hernoemen in OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.