Drie exclusieve features bij drie films via iTunes Extras

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 januari 2011 13:23

iPad

Via iTunes Extras, een optie die in iTunes 9 werd geïntroduceerd, kunnen filmmaatschappijen extra features en functionaliteiten toevoegen aan hun videocontent. Tot nu toe werd hier amper gebruik van gemaakt, maar Sony Pictures blijkt nu bij drie films extra features aan te bieden. Helaas zijn de extra's nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Het gaat om de films The Other Guys, Salt en Resident Evil: Afterlife. Bij alle drie de films worden drie extra’s aangeboden die niet geleverd worden via andere verkoopkanalen. Zo is er een zoekvenster waarmee je een zin of uitspraak in de film kunt opzoeken. De zoekmachine geeft je hierbij een link naar het exacte moment waarop deze zin wordt uitgesproken.

Een andere extra optie is de ‘clip& share’-functie, waarmee je een stukje van de film kunt delen via sociale netwerken. Tot slot is het mogelijk een afspeellijst te bekijken met de muziek die in de film is verwerkt. Hierbij worden links gegevens naar de iTunes Store waar je deze nummers kunt kopen.

Ondanks dat de extra mogelijkheden die Sony via iTunes biedt beperkt zijn is het wel één van de eerste keren dat een filmmaatschappij extra’s levert die niet te vinden zijn op bijvoorbeeld de DVD.

Bron: PaidContent

0 Reactie(s) op: Drie exclusieve features bij drie films via iTunes Extras

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.