Draadloze oordopjes moet sporten met koptelefoon op vereenvoudigen

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 oktober 2012 12:51

iPad

Apple werkt aan draadloze oordopjes waarmee het bedrijf zich wil richten op de sportievere iOS-gebruiker. De koptelefoon maakt via Bluetooth verbinding met een iPhone, iPod touch of iPad, waardoor de oordopjes niet langer met een kabel aan het apparaat verbonden hoeven te zijn.

Dit blijkt uit een patentaanvraag die Apple heeft ingediend bij de US Patent and Trademark Office. Het patent draagt de titel 'Losklikbare draadloos luister apparaat'. Apple stelt in het patent dat de gemiddelde koptelefoon goedkoop en efficiënt is, maar dat gebruikers die fysieke activiteiten uitvoeren verstrikt kunnen raken in de kabels.

Houding aanpassen

Apple stelt dat gebruikers hierdoor tijdens het sporten hun houding moeten aanpassen om de kabels in goede banen te leiden, wat niet alleen zou afleiden maar ook gevaarlijk kan zijn. Als oplossing komt Apple met een set oordopjes die je zowel draadloos als via traditionele kabels met een iOS-apparaat kunt verbinden. Zo kunnen de kabels simpelweg los worden geklikt van de koptelefoon, waarna de oortjes via Bluetooth verbonden blijven met je iPhone, iPod touch of iPad.

De koptelefoon kan ook draadloos geluid gewoon in stereo afspelen. Dit is mogelijk doordat het linker- en rechteroordopje van een eigen unieke draadloze adres voorziet. Het geluid wordt hierdoor automatisch naar het juiste oortje toegestuurd.

Maart 2011

De patentaanvraag van Apple werd overigens al ingediend in maart 2011. De aanvraag is echter nu pas gepubliceerd door het US Patent and Trademark Office.

Via: Patently Apple

0 Reactie(s) op: Draadloze oordopjes moet sporten met koptelefoon op vereenvoudigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.