Draadloos je iPhone updaten in IOS 5?

Door: jalmar-westerhoff | 05 mei 2011 13:19

Nieuws

Inmiddels ben je het waarschijnlijk wel gewend. Elke keer als er een update voor je iPhone beschikbaar is, kun je deze alleen maar installeren op het moment dat je het toestel op je computer aansluit. Bronnen van 9to5Mac vertellen dat Apple daar in IOS 5 mogelijk vanaf wil.

De bronnen van 9To5Mac stellen dat Apple al een overeenkomst met telecomaanbieder Verizon zou hebben gesloten. De zogeheten 'over-the-air updates' moeten met de komst van IOS 5 worden gerealiseerd.

Veel Android-toestellen hebben de mogelijkheid al om zonder aansluiting op de computer nieuwe updates uit te voeren. Enige eis is dat de batterij van het toestel nog voldoende vol zit en op een goede 3G, of WI-Fi verbinding zit. Eenzelfde concept zou nu voor de iPhone ook binnen handbereik zijn. Echter, Apple zal wel eerst moeten kijken naar de manier waarop de updates dan worden aangeboden. Nu zijn de updates van IOS vaak aan de grote kant (IOS 4.3.3 gister 666,2 MB). Dat is moeilijk haalbaar via het mobiele netwerk.

Voorlopig is er nog niet veel bekend over de nieuwe manier van updaten. Hopelijk krijgen we er op de WWDC meer over te horen.

0 Reactie(s) op: Draadloos je iPhone updaten in IOS 5?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.