Draadloos foto's importeren met Photo Transfer App

Door: Richard Veenstra | 31 maart 2017 10:45

How To

Het blijft een geklooi: foto's en video's van je iPhone of iPad draadloos naar je Mac sturen. Met de Photo Transfer App kun je gemakkelijk meer dan vijf items tegelijkertijd via een wifi-verbinding naar je Mac verzenden. Ook kun je met de app bestanden meteen vanuit je Finder naar je iOS-apparaat sturen.

App installeren

Ga naar de App Store en download de gratis Photo Transfer App voor je iPhone, iPad of Android-apparaat (in deze how to gebruiken we een iPhone en een Mac). Op je Mac ga je naar de App Store en download je het gelijknamige programma. Met de gratis versie kun je alleen foto´s in lagere kwaliteit verzenden. Wil je de foto's en video's in hoge resolutie verzenden, dan moet je in de app voor de betaalde upgrade van 6,99 euro kiezen.

Zorg dat je op beide apparaten op hetzelfde wifi-netwerk bent aangemeld en start op beide apparaten de programma's. Je moet beide programma's daadwerkelijk actief open laten staan om bestanden te kunnen ontvangen en versturen.

Met Photo Transfer App stuur je draadloos afbeeldingen van en naar je iPhone.

iPhone selecteren

In de Mac-app klik je op Find devices en je iPhone of iPad zou eronder moeten worden weergegeven. Is dit niet het geval, check dan of de app op je iOS-apparaat echt is geopend en actief is. Het kan nog wel eens helpen om in de iOS-app op Send te tikken en voor Mac te kiezen. Klik nu in de Mac-app nog eens op Find devices.

In de Mac-app klik je op de naam van je iOS-apparaat en vervolgens kies je één van de albums, bijvoorbeeld de Camera Roll. Je ziet meteen hoeveel items er in een map zitten aan de rechterkant van het scherm.

De app voor de iPhone.
Zorg dat je ook op je Mac de app hebt geïnstalleerd.

Foto's selecteren

Dubbelklik op de map en je ziet welke foto's er in de map op je iPhone staan. Alle foto's zijn gesorteerd op datum. Wil je een overzicht van alle dagen zien, klik dan bovenin op het icoontje met de drie balkjes.

Wil je het formaat van de voorvertoning veranderen, beweeg dan de schuif bovenin naar links of rechts. Kies meerdere foto's door ze met je muis te selecteren of gebruik de Cmd-toets om fotos aan je selectie toe te voegen.

De afbeeldingen worden naar je Mac gestuurd.

Fotos importeren

Als je klaar bent met je selectie, klik je op Download en kies je voor Full Resolution of Medium Resolution. De eerste optie is alleen mogelijk als je de upgrade van 6,99 euro hebt geïnstalleerd in de iOS-app.

Een pop-up venster vraagt naar welke map je de foto's wilt importeren. Kies een bestemming en klik op Transfer. Na de transfer vraagt het programma of je de desbetreffende map wilt openen in Finder. Klik op Open Folder om dit te doen of kies voor Dismiss om in het programma te blijven.

Naar iPhone kopiëren

Je kunt ook bestanden van je Mac naar de fotorol van je iPhone sturen. Hiervoor zorg je dat je je in de Mac-app in de juiste map van je iPhone bevindt. Kies voor Add Files en selecteer een afbeelding van de harde schijf in je Mac.

Kies voor Upload en de afbeelding wordt naar je iPhone gekopieerd. Op je iOS-apparaat verschijnt nu de melding dat de afbeelding op je iPhone is opgeslagen.

Accepteer het autorisatieverzoek.
De afbeelding is op je iPhone opgeslagen.

Vanuit de Finder kopiëren

Je kunt ook meteen vanuit de Finder foto's naar je iPhone sturen. Klik voor een korte instructie in de Mac-app op New! Transfer directly from Finder and other apps! Ga naar de Finder en selecteer een afbeelding. Met je rechter muisknop kies je voor Deel en klik je op de optie Meer...

De Systeemvoorkeuren worden geopend, hier moet je Photo Transfer App nog even als extensie aan het deel-menu toevoegen. In de rechterkant scroll je naar beneden tot je Photo Transfer App ziet. Zet een vinkje voor de optie en sluit de Systeemvoorkeuren.

Zet het vinkje voor Photo Transfer App aan.

0 Reactie(s) op: Draadloos foto's importeren met Photo Transfer App

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.