Downloaden vanaf een tablet

Door: Maikel Dijkhuizen | 15 juni 2012 12:20

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Android

5. Tablets met Android

Het mobiele besturingssysteem Android is 'minder gesloten' dan iOS. Als bezitter van een Android-tablet hebt u dan ook aardig wat downloadmogelijkheden. Een mooi voorbeeld van een geschikte tablet met dit mobiele besturingssysteem is de Samsung Galaxy Tab 7.7. In tegenstelling tot de iPad zijn er voor tablets en smartphones met Android talloze download-apps voorhanden. Voordat u iets installeert, is het slim om te controleren hoe andere gebruikers de betreffende app waarderen. Hoe hoger de waardering, hoe groter de kans dat u te maken hebt met betrouwbare software. Lees daarnaast ook wat andere gebruikers van de toepassing vinden. Als u media vanaf bittorrent of usenet wilt downloaden, moet u vooraf even controleren welke bestandsformaten uw tablet accepteert. Download daarnaast geen omvangrijke bestanden, zoals blu-ray-rips. Vanwege de beperkte opslagcapaciteit zijn tablets daar niet voor gemaakt. Let bovendien op de accuduur. Het zou zonde zijn als het downloadproces wordt afgebroken omdat de accu van uw apparaat leeg is. U kunt dat voorkomen door de tablet via een adapter aan te sluiten op netstroom. Gebruik ten slotte altijd een wifi-verbinding om bestanden binnen te halen. Mobiel internet is vaak traag en daarnaast hebben de meeste telefoonabonnementen een datalimiet.

6. Nzb Leech

Downloadt u graag mediabestanden vanaf usenet, dan is Nzb Leech een aanrader. Open Google Play (voorheen Android Market) en klik op het vergrootglas om de zoekfunctie te benaderen. Typ als trefwoord Nzb Leech en tik de juiste app aan. Kies achtereenvolgens voor Downloaden en Accepteren en downloaden om de toepassing te installeren. Er verschijnt een snelkoppeling op het beginscherm van Android. Druk hierop om Nzb Leech te openen. Via I Accept gaat u akkoord met de licentievoorwaarden. Tik vervolgens op OK en open via Settings de instellingen. U hebt toegang tot een nieuwsserver nodig om verbinding te maken met usenet. In dit scherm vult u alle gegevens in die u van de usenetprovider hebt gekregen. Gebruik hiervoor de velden Server Address (serveradres) en Server Port (poortnummer). Beslis of u SSL-versleuteling wilt inschakelen. De optie Number of connections (aantal verbindingen) kunt u alleen invullen als u de betaalde versie van deze app aanschaft. Activeer Requires Authentication, waarna u de gebruikersnaam en het wachtwoord invult. Controleer met Test Connection of verbinding met usenet mogelijk is.

Nzb Leech maakt verbinding met usenet, zodra u de juiste gegevens van uw nieuwsserver invult.

Bij NZB Download Directory geeft u aan waar u gedownloade muziek- en filmbestanden wilt opslaan. De locatie van nzb-bestanden bepaalt u bij het onderdeel NZB Directory. Het is belangrijk dat u nzb-bestanden die u op het web vindt, ook daadwerkelijk in deze map opslaat. Vaak staan de standaardmappen al goed. Als Nzb Leech correct is ingesteld, keert u terug naar het hoofdscherm. Nu is het zaak om de nzb-bestanden van leuke films en muziek te ontdekken. De standaardbrowser is hiervoor ongeschikt, want die kan niet goed overweg met veel nzb-zoekmachines. Zoek daarom in Google Play naar Opera (niet de Mini-versie) en installeer deze browser. Een geschikte zoekmachine vindt u bijvoorbeeld op NZBIndex.nl. Nadat u iets moois hebt gevonden, slaat u met de knop Maak NZB het bijbehorende nzb-bestand op. Een andere goede locatie om interessante mediabestanden te ontdekken, is Spotplanet.org. Open Nzb Leech en druk met uw vinger enige tijd op het scherm. Er verschijnt nu een overzicht van de opgeslagen nzb-bestanden. Tik erop om een downloadtaak te starten. Onderaan controleert u de downloadsnelheid en de resterende bestandsomvang. Na afloop treft u de bestanden aan in de geselecteerde downloadmap.

Zorg ervoor dat u de juiste opslaglocatie kiest voor nzb-bestanden.

Selecteer een nzb-bestand en download de bijbehorende bestanden.

7. Bestanden uitpakken

De meeste films en muziekalbums op usenet zijn versnipperd in meerdere rar-bestanden. Door deze bestanden uit te pakken, ontstaat er een afspeelbaar mediaformaat. Usenet-programma's voor de pc doen dat automatisch, maar bij de Android-app Nzb Leech is dat vooralsnog niet het geval. Gelukkig biedt de toepassing ES File Explorer een helpende hand. Zoek deze app op in Google Play en installeer hem op uw tablet. Start ES File Explorer op en blader naar de downloadmap. Druk met uw vinger enige tijd op een willekeurig rar-bestand en kies in het contextmenu voor Hier uitpakken. Standaard slaat deze toepassing de mediabestanden op in een eigen map. U kunt er ook voor kiezen om de huidige of een andere locatie te gebruiken. Maak een keuze en bevestig met OK. Afhankelijk van de bestandsomvang duurt het uitpakproces een tijdje. Gebruik een geschikte app om de mediabestanden af te spelen, bijvoorbeeld RealPlayer.

Dankzij ES File Explorer pakt u gedownloade rar-bestanden simpel uit naar een bruikbaar formaat.

8. Download alles Pro

Niet iedere bezitter van een Android-tablet weet precies hoe usenet werkt. Gelukkig zijn er ook simpeler download-apps, zoals Download alles pro. Hiermee spoort u media op die de leden van de online opslagdienst MediaFire bewaren. Download en installeer de app vanuit Google Play. Lees het bericht en tik het venster weg met sluiten. Tik op Voeg en typ een trefwoord, bijvoorbeeld de naam van een artiest. Kijk in het resultatenoverzicht of er iets voor u bij zit. Druk er vervolgens op en kies voor Download dit bestand. U komt op de webpagina van MediaFire terecht. Tik de groene knop Download aan om het bestand op te slaan. In een nieuw venster volgt u de voortgang. Via het plusteken voegt u eventueel nieuwe downloads toe. Hoewel de app niet op alle fronten even fraai is afgewerkt, functioneert hij prima. U gebruikt Download alles Pro vooral om gemakkelijk liedjes op uw tablet te zetten. Filmmateriaal is op de servers van MediaFire namelijk nauwelijks aanwezig. Voltooide downloads vindt u op uw tablet terug in de map DownloadEverythingPro.

Met Download alles Pro vindt u eenvoudig mp3'tjes.

1 Reactie(s) op: Downloaden vanaf een tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 juni 2015 09:15 Anoniem
  Wow it is a great article for me.
  http://www.webtechcoupons.com/offers/hostgator-coupons/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.