Douane VS blokkeert import HTC One X

Door: andreas-udo-de-haes | 16 mei 2012 10:41

Mac

Twee cruciale nieuwe smartphones van HTC, de One X en de EVO 4G, mogen voorlopig de Amerikaanse markt niet op. Ze zouden mogelijk inbreuk maken op een patent van Apple.

De Amerikaanse douane heeft beslag gelegd op alle binnenkomende smartphones van het type One X en EVO 4G, twee nieuwe vlaggenschepen van de Taiwanese mobielmaker. De verkoop is daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Apple-patent

De toestellen zouden mogelijk inbreuk maken op een gepatenteerde functionaliteit waarover Apple in juni vorig jaar een rechtszaak won bij handelsautoriteit ITC, meldt The Verge. Dat vonnis werd in december bekrachtigd.

Het gaat om een patent op het interactief maken van bijvoorbeeld e-mailadressen en telefoonnummers in een tekst. Hierdoor kan de gebruiker op de mail of het nummer klikken en verschijnt een keuzemenu voor verschillende acties, zoals bellen, sms'en of opslaan in het adresboek.

Routinecontrole

HTC stelt in een reactie dat het de user interface van de toestellen heeft aangepast, en het een routinecontrole van de douane betreft. Waarom de introductie van de smartphones dan wel voor onbepaalde tijd vertraagd is blijft onduidelijk.

Visualisatie van de door Apple gepatenteerde methode:

0 Reactie(s) op: Douane VS blokkeert import HTC One X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.