Djay 2: Platen draaien op een hoger niveau

Door: Robin Smit | 12 augustus 2013 15:11

iPad

Dat je zelfs een iPhone kan omtoveren tot een volwaardige DJ-set wist Algoriddim enkele jaren geleden al te bewijzen met djay. We zijn nu echter weer een tijd verder en daarmee is het hoog tijd voor een nieuwe versie van de app, namelijk djay 2.

Volges Algoriddim zelf zijn de belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe versie van djay onder andere de verbeterde interface, de mogelijkheid om muziek te bekijken als waveform en verbeterde synchronisatie tussen nummers. Zelf ben ik hiermee aan de slag gegaan om te ondervinden of deze verbeteringen nu echt het overstappen waard zijn.

Djay 2 maakt, net als de eerste versie van de app, standaard gebruik van een weergave waarbij je twee draaitafels op je scherm ziet die worden omringd door de nodige knoppen en sliders. Echt radicaal zijn de wijzigingen hiermee niet, maar de interface doet wel iets moderner en frisser aan. Ben je echter geen intensief djay gebruiker dan zie je waarschijnlijk weinig verschil tussen de oude en nieuwe app.

De vernieuwingen van de app komen duidelijker naar voren wanneer we kijken naar de nieuwe functies die zijn toegevoegd aan de app. De opvallendste hiervan zijn de nieuwe waveform weergave en de nieuwe sampler. de waveform maakt het mogelijk om preciezer door een nummer heen te navigeren en bijvoorbeeld precies op een bepaalde beat een nummer in te luiden. Met de sampler is het mogelijk om ook geluidseffecten toe te voegen aan nummers of handmatig een ritme te creëren. Ik kwam er echter al snel achter dat dit laatste voornamelijk is weggelegd voor mensen met erg veel ritmegevoel, iets dat voor mij helaas niet is weggelegd.

Een andere belangrijke verbetering in djay 2 is de Perfect Sync technologie die aan de app is toegevoegd. Deze technologie zou het mogelijk moeten maken om nummers preciezer te mixen en hiermee betere mixen te maken. Zelf heb ik niet veel ervaring met het mixen van muziek, maar gezegd moet worden dat zelfs ik het voor elkaar kreeg om zonder moeite nummers vloeiend in elkaar over te laten lopen.

Djay 2 heeft nog veel meer kleinere verbeteringen die ik niet in deze review heb besproken, maar die wellicht wel voor jou belangrijk kunnen zijn. Erg fijn aan de app is dat er naast verbeteringen ook voornamelijk wordt vastgehouden aan de structuur van de eerste versie van de app. Zo geldt dat de app voornamelijk veel zaken meer kan, in plaats van dat er ook gekort is op bepaalde onderdelen. Het zal dus geen uitdaging zijn om als ervaren djay gebruiker aan de salg te gaan met het nieuwste deel.

Kortom

Djay 2 is de opvolger van de in 2011 geïntroduceerde app djay. De nieuwe versie heeft veel weg van de oude versie, maar voegt hier de nodige verbeteringen aan toe. De meest interessante hiervan vind ik de Perfect Sync technologie en de nieuwe waveform weergave. Of dit voldoende is om de overstap te maken zul je zelf moeten beslissen. Persoonlijk denk ik dat de oude versie van djay in veel gevallen ook nog prima voldoet.

Beoordeling 7/10

Prijs: € 0,99, € 4,99

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download djay 2 voor de iPhone of iPad

0 Reactie(s) op: Djay 2: Platen draaien op een hoger niveau

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.