'Apple brengt nog dit jaar nieuwe iMacs uit'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 04 augustus 2015 15:42

Mac

Het is goed mogelijk dat er dit jaar nog nieuwe iMacs uitkomen. De code in El Capitan verklapt nieuwe versies en ook het doorgaans betrouwbare KGI Securities voorspelt dat er dit jaar nog nieuwe iMacs op de markt komen.

In de zesde bèta van OS X El Capitan is een stuk code te vinden waarin metadata voor een 4K iMac-scherm is terug te lezen. Consomac heeft ontdekt dat de code een schermresolutie van 4096x2304 beschrijft en dat zou wijzen op een nog niet aangekondigde 21.5 inch Retina iMac. Naast de 4K iMacs zou de code ook wijzen op nieuwe 5K iMacs. Volgens eerdere geruchten zullen de iMacs nog dit jaar gaan uitkomen. Lees ook: Apple iMac met Retina 5K-display - Bijna zo goed als zijn voorganger.

Betere processors en beeldkwaliteit

Die geruchten komen uit de koker van de inmiddels bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. De analist voorspelt dat er in het derde kwartaal van 2015 nog nieuwe iMacs gaan komen en die zullen een aardige upgrade krijgen. De Apple-computers krijgen volgens Kuo krachtigere processors en ook de kwaliteit van het beeld gaat erop vooruit. De schermen krijgen onder meer een betere verzadiging van kleuren.

Het belooft een drukke herfst te gaan worden als deze geruchten waar blijken te zijn. Zo krijgen we al nieuwe iPhones en worden iOS 9, OS X El Capitan en de watchOS 2 uitgebracht. Wellicht komt daar ook nog een nieuwe Apple TV bij.

0 Reactie(s) op: 'Apple brengt nog dit jaar nieuwe iMacs uit'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.