Disney Appmates: met echte speelgoedautotjes spelen op de iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 september 2011 20:48

Nieuws

Disney komt met een reeks speelgoedautotjes die gebruik maken van het touchscreen van de iPad. De autotjes maken verbinding met de iPad zonder gebruik te maken van Bluetooth of draden. Door de autotjes op het scherm van de iPad te plaatsen kun je je bewegen in de game Appmates.

Dit schrijft All Things D. Objecten op het scherm reageren op de bewegingen die je met het speelgoedautotje maakt. Zo toeteren andere auto's als je hen dreigt te raken of kun je auto's van de baan duwen. Appmates is een game die is gebaseerd op de films Cars 2, een film waarin je de raceauto Lightning McQueen en de bevriende sleepwagen Tow Mater volgt terwijl zij onderweg zijn naar de World Grand Prix-race. Onderweg gebeuren uiteraard allerlei avonturen.

De game speelt hierop in door de figuren uit Cars 2 als speelgoedautotje aan te bieden. In eerste instantie kun je kiezen uit Lightning McQueen, Tow Mater, Finn McMissile en Holley Shiftwell. De verschillende speelgoedauto's worden door de game herkend, waardoor je bijvoorbeeld de juiste weerspiegeling in een spiegel ziet.

In het spel kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Zo kun je vrij rond rijden en op avontuur gaan in de wereld van Radiator Springs. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende missies uit te voeren zoals het racing over een circuit of het verzamelen van hubcaps, het betaalmiddel in het spel. Hubcaps kun je in een later stadium inwisselen voor upgrades voor je auto.

Het spel is gericht op kinderen van een jaar of zes en moet op 1 oktober gratis in de App Store te downloaden zijn. De speelgoedautotjes worden per twee verkocht voor twintig dollar. Je kunt de autotje vinden in zowel de Apple Store als Disney-winkel.

[youtube]VaNzbCtxtcY[/youtube]

0 Reactie(s) op: Disney Appmates: met echte speelgoedautotjes spelen op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.