Digitimes: ‘Geen grotere iPhone in 2013, wel een goedkopere iPhone’

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 januari 2013 17:03

iPad

Apple lanceert dit jaar geen groter iPhone. Het bedrijf lanceert wel twee iPhones, maar deze zijn beide voorzien van een 4 inch-scherm. Eén van deze iPhones is een goedkopere variant van de iPhone die vooral is gericht op de ‘midrange’-markt.

Dit meldt Digitimes, dat hiermee terugkomt op een eerder rapport waarin de website meldde dat Apple dit jaar een 5 inch iPhone lanceert. Digitimes meldt nu dat de iPhone met een groter scherm wel in ontwikkeling is, maar pas voor 2014 op de planning staat. Dit jaar zou Apple naast de iPhone 5S echter wel een tweede iPhone lanceren. Het gaat om een goedkopere iPhone.

in-cell technologie

De nieuwe iPhone wordt net als als zijn grotere broer voorzien van een 4 inch-scherm. De schermen zouden gebruik maken van in-cell technologie, die het mogelijk maakt het touchscreen aanzienlijk dunner te maken dan veel huidige touchscreens. Deze technologie wordt overigens ook al in de iPhone 5 gebruikt.

De lancering van de iPhone mini in 2013 is overigens nog niet honderd procent zeker. De bronnen van Digitimes stellen dat het nog onduidelijk is of Apple in 2013 voldoende in-cell touch-schermen binnenkrijgt om de goedkopere iPhone in massaproductie te laten gaan. Dit zou vooral te maken hebben met productieproblemen uit 2012 die door de in-cell technologie zijn veroorzaakt.

225 tot 260 euro

Al langer doen geruchten over een goedkopere iPhone de ronde. Sameer Singh, analist van Tech-Thoughts, verwacht dat de iPhone mini zo’n 225 tot 260 euro gaat kosten. Dit is aanzienlijk minder dan de iPhone 5. Voormalig Apple-CEO John Sculley raadt Apple aan zijn leveranciersketen onder handen te nemen om goedkopere smartphones te kunnen aanbieden op opkomende markten.

0 Reactie(s) op: Digitimes: ‘Geen grotere iPhone in 2013, wel een goedkopere iPhone’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.