Dialogue: Handsfree bellen vanaf je Mac

Door: Robin Smit | 04 augustus 2013 14:12

iPad

Enkele jaren geleden installeerde ik al eens Phone Amego op mijn Mac, een verschrikkelijk omslachtig en onhandig programma waarmee je handsfree telefoongesprekken kan voeren van achter je computer. Met Dialogue zou dat nu een stuk eenvoudiger moeten worden.

Dialogue is een app die het mogelijk maakt om een Mac te verbinden met een willekeurige bluetooth telefoon. Hierdoor wordt het mogelijk om via de Mac telefoongesprekken te voeren. Je maakt als het ware dus een Bluetooth headset van je computer, wat erg handig kan zijn wanneer veel van achter je computer werkt.

Dialogue is een kleine app die bovenin de menubalk van je Mac is te vinden. Door op het icoon te klikken kan je iemand bellen door een naam in je adresboek te zoeken of een nummer in te typen. Wanneer jij wordt gebeld krijg je een melding hiervan op je scherm met hierbij de mogelijkheid op te nemen of het gesprek te weigeren.

Ondanks dat de koppeling tussen een telefoon en Dialogue op het eerste gezicht goed lijkt te werken, laat het voeren van een gesprek zien dat niets minder waar is. De geluidskwaliteit is erg slecht, soms zelfs tegen het onverstaanbare aan. Daarnaast brengt Dialogue een vertraging met zich mee. Deze vertraging bedraagt ruim een seconde, waardoor je continue door elkaar heen praat. Mocht dit snel worden verbeterd dan is Dialogue een erg handige app, maar op dit moment wil ik je aanraden om gewoon nog even je telefoon op te pakken om te bellen.

Kortom

Dialogue is een app die het mogelijk maakt om je Mac te gebruiken als Bluetooth headset voor een telefoon. Het idee van de app is erg leuk en alles werkt goed, totdat je een telefoongesprek gaat voeren. De gesprekskwaliteit is erg slecht en de app brengt een behoorlijke vertraging met zich mee.

Beoordeling 5/10

Prijs: € 5,99

Beschikbaar voor: Mac

Download Dialogue in de Mac App Store

0 Reactie(s) op: Dialogue: Handsfree bellen vanaf je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.