Derde generatie Apple TV krijgt Bluetooth 4.0-ondersteuning

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 november 2011 19:11

Nieuws

De volgende generatie Apple TV biedt ondersteuning voor Bluetooth 4.0, ook wel Bluetooth Smart genoemd. Hiervoor zijn aanwijzingen gevonden in bestanden van de iOS 5.1 beta. Bluetooth 4.0 wordt in steeds meer Apple-apparaten ingebouwd.

De aanwijzingen zijn aangetroffen door 9to5Mac in de beta van iOS 5.1. Zowel de iPhone 4S als de MacBook Air en Mac mini beschikken al over een Bluetooth 4.0-chip. De derde generatie Apple TV krijgt de BCM4330 Bluetooth-chip van Broadcom. De chip bevat een geïntegreerde IEEE 802.11 a/b/g/-, single-stream 802.11n- en Bluetooth 4.0+HS-module en een FM radiozender en -ontvanger.

De chip gebruikt volgens de fabrikant zeer weinig energie. Tegelijkertijd moet de kwaliteit tijdens het gelijktijdig verzenden van spraak, video en data beter zijn dan die van zijn voorganger. Daarnaast moet het aan elkaar koppelen van apparaten aanzienlijk sneller gaan. Dit duurt momenteel zes seconde, maar moet met Bluetooth 4.0 in slechts 6 milliseconden mogelijk zijn.

Gisteren bleek al dat bestanden in de beta van iOS 5.1 verwijzingen bevatten naar de derde generatie Apple TV. Uit deze verwijzingen kwam naar voren dat de nieuwe Apple TV waarschijnlijk de codenaam 'J33' draagt. Apple geeft producten doorgaans halverwege het ontwikkelproces een bijnaam waarmee het apparaat kan worden geïdentificeerd.

0 Reactie(s) op: Derde generatie Apple TV krijgt Bluetooth 4.0-ondersteuning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.