Deel van foto anders belichten met flitssysteem Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 september 2010 11:47

Nieuws

Apple werkt aan een nieuw flitssysteem waarmee elementen in de foto naar wens meer of minder kunnen worden belicht. Hier heeft Apple een patentaanvraag voor ingediend. Dit meldt Patently Apple. Om de functie te ondersteunen werkt het bedrijf ook aan nieuwe sensoren waardoor lichtomstandigheden kunnen worden gedetecteerd.

Het nieuwe flitssysteem kan je zowel automatisch als handmatig bedienen. Bij het handmatig bedienen van de flitser kan je waarschijnlijk via het touch screen aangeven welke elementen je meer of minder belicht wilt hebben. Hoe het systeem precies gaat werken is nog niet bekend. Het flitssysteem kan gebruik gaan maken van een beweegbare lichtbron, een lens die het licht uit een vaste lichtbron kan afbuigen of meerdere lichtbronnen.

Het ligt voor de hand dat de techniek gebruikt gaat worden in toekomstige iOS-apparaten zoals de iPhone, iPod touch en iPad. Uit de patentaanvraag blijkt echter ook dat je het systeem misschien kan gaan aantreffen op de iMac, de MacBook-reeks en wellicht zelfs op een videocamera. Dit laatste is een aanwijzing dat Apple overweegt zich te gaan richten op de markt van videocamera's.

De patentaanvraag voor het flitssysteem (bron: Patently Apple)

0 Reactie(s) op: Deel van foto anders belichten met flitssysteem Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.