De Watch, MacBook Air en iOS 8.2 op Apple-event Spring Forward

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 06 maart 2015 10:16

Apple Watch

Spring Forward. Dat is de cryptische naam van het Apple-event dat voor maandag 9 maart staat gepland. In allerijl werd het evenement aangekondigd, niet geheel toevallig rondom het Mobile World Congress, waar veel van Apple's concurrenten hun paradepaardjes toonden. Maar wat gaan we allemaal zien?

Niet alles, in elk geval. Apple heeft er, net zoals veel andere bedrijven, een handje van om stukje bij beetje informatie naar buiten te smokkelen. Ook op evenementen als Spring Forward wordt lang niet alles verklapt - maar wel net genoeg om ons nieuwsgierig te maken. Hier zie je wat wij denken dat we gaan zien, of in elk geval wat we hopen. Lees ook: De iWatch heet Apple Watch en komt begin 2015.

Apple Watch

Dit is een zekerheidje. Volgens de geruchten moet de Apple Watch al begin april in de winkels liggen, dus dat het hele evenement om het horloge draait, is logisch. We weten al best veel van de Watch: de formaten, de bouwkwaliteit, de looks en de startprijs van 349 dollar. Maar we hebben hem nog niet echt in actie gezien.

Gaan we de Apple Watch eindelijk in actie zien?

Dat zou maandag best eens kunnen gebeuren. We moeten immers wel weten of de Watch ook zo goed werkt als Apple ons doet laten geloven voor we ons geld naar Cupertino sturen. Verwacht dus een fijn voorproefje van wat het ding allemaal kan, een betere indicatie van de prijs en of de Watch ook meteen met de eerste releasegolf in Nederland beschikbaar is.

MacBook Air

De vorige MacBook Air is nog geen jaar oud, maar Apple heeft alweer een nieuwe versie in de la liggen. Eentje die aardig wat verschilt van de vorige versie. Allereerst wordt hij nog dunner. Daardoor past er waarschijnlijk geen gewone usb-poort in, zodat Apple officieel het tijdperk van de nieuwe standaard USB 3.0 kan gaan inluiden.

De welbekende usb-poort zou wel eens kunnen verdwijnen.

Ook versiert Apple de nieuwe Air - eindelijk! - met een Retina-scherm. Bij de vorige versie ging dat gerucht ook al, dus het blijft nog even afwachten, maar er zijn meer en meer aanwijzingen dat het bijna bejaarde 1440x900-scherm, dat al sinds jaar en dag gebruikt wordt, aan de wilgen wordt gehangen. Overigens krijgt de MacBook Air een scherm van 12 inch, een formaat dat tussen de twee huidige modellen in zweeft.

iOS 8.2

iOS 8.3 mag dan al als bètaversie bij de ontwikkelaars liggen, iOS 8.2 staat te popelen om uitgerold te worden. Dat zal ook wel moeten: het is de eerste versie van het mobiele besturingssysteem die echt kan samenwerken met de Apple Watch. Het betekent ook dat iOS 8.3 niet langer in de file staat en dat bijvoorbeeld de Nederlandstalige Siri weer een stapje dichterbij is. Zorg dat je volgende week een wifiverbinding hebt en een oplaadkabel meeneemt, want een update naar iOS 8.2 kan nooit lang meer duren.

OS X 10.10.3

Nog een softwareupdate, maar dan van het niet zo mobiele besturingssysteem. OS X Yosemite wordt vernieuwd naar versie 10.10.3. De grootste verandering is Apple's nieuwe foto-app Foto's, die enkele van zijn voorgangers overbodig maakt. Ook zijn er nieuwe emoji te bewonderen (onder andere met verschillende huidskleuren) en wordt tweetrapsverificatie voor Google-diensten beter ondersteund.

De nieuwe app Foto's was al even te testen, maar in OS X 10.10.3 is hij ingebouwd.

Beats Music Service

Velen vroeg zich af wat Apple precies wilde toen het koptelefoonfabrikant Beats van rapper Dr. Dre en de zijnen overnam. Nu kan daar een antwoord op komen. Apple plant de Beats Music Service, een dienst die moet gaan wedijveren met apps als Spotify. Veel is er nog niet over bekend: verwacht wordt dat Apple onder de prijs van Spotify gaat zitten om langzaamaan wat marktaandeel af te knabbelen van de grote concurrenten. Misschien bewaart Apple dit idee tot een later tijdstip, maar kijk niet raar op als je er maandag iets over opvangt.

One more thing...

Zo besluit Apple vaak zijn presentaties, maar dit jaar kan dat wel eens anders lopen. Het 'thing' zou namelijk de iPad Pro moeten zijn, een enorme tablet van 12,9 inch die speciaal gericht is op de zakelijke markt. Maar de iPad Pro lijkt een flinke vertraging te hebben opgelopen door problemen met de levering van schermonderdelen en onenigheid over bepaalde features en het design. Op zijn vroegst in september kan met massaproductie worden begonnen, dus je zal waarschijnlijk moeten wachten tot een speciaal iPad-event om de Pro te kunnen aanschouwen.

0 Reactie(s) op: De Watch, MacBook Air en iOS 8.2 op Apple-event Spring Forward

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.