De vier beste iPhone VoIP-apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 juni 2011 11:45

Review

Voice over IP wordt steeds populairder. Via de techniek is het mogelijk via het internet gratis te bellen, waardoor je de kosten van je abonnement aanzienlijk kunt verminderen. Inmiddels zijn er verschillende VoIP-apps beschikbaar. Wij hebben de beste op een rijtje gezet.

4. Fone Pro

Fone Pro is een app waarmee je kunt bellen met Facebook-vrienden via Voice over IP. De app maakt gebruik van Facebook Connect, waardoor je razendsnel een contactlijst kunt opzetten. Naast bellen bevat de app ook mogelijkheden om met Facebook-vrienden te chatten. Een handige functionaliteit is dat je vanuit Facebook Chat op de Facebook-pagina direct een telefoongesprek kunt beginnen. Dit doe je door simpelweg '/call' in het chatvenster te typen. Fone Pro werkt helaas alleen via een WiFi-verbinding. Fone Pro kost 79 eurocent in de App Store.

Met Fone Pro kun je via WiFi bellen met Facebook-vrienden

3. Skype

Skype is de iPhone-app van de gelijknamige dienst Skype. Met de app kun je met je iPhone gratis bellen naar andere Skype-gebruikers. Zodra je een telefoongesprek ontvangt krijg je een push-notificatie te zien die je hierop wijst. Het is ook mogelijk te bellen met zowel een vast als mobiel nummer of een sms'je te versturen. Hierbij kan over de gehele wereld worden gebeld tegen een lager tarief dan dat de gemiddelde telecomoperator rekent. De app werkt ook in combinatie met de iPhone's headset, waardoor je handsfree kunt bellen. Je kunt overigens ook chatten met andere Skype-gebruikers. Skype is zowel via het WiFi-netwerk als een 3G-verbinding te gebruiken. Skype is gratis te downloaden.

Met Skype kun je

2. Fring

Fring is een app waarmee je gratis kunt videobellen met andere Fring-gebruikers. Het is ook mogelijk om groepsvideogesprekken op te zetten. Bij videogesprekken houdt Fring zelf in de gaten of je via 3G of WiFi belt. Bij een 3G-netwerk past de app automatisch de kwaliteit van het beeld aan aan de beschikbare bandbreedte. Daarnaast is het ook mogelijk om te bellen naar telefoonnummers van mensen die geen Fring gebruiken. Hiervoor brengt de app een bedrag in rekening dat verschilt per land. Voor telefoongesprekken naar een vaste lijn in Nederland ben je 1,2 cent per minuut kwijt. Voor een gesprek naar een mobiele lijn 8,4 cent per minuut.

Met Fring kun je naast videobellen ook bellen naar vaste telefoonnummers

1. Viber

Viber is een app waarmee je via VoIP met andere Viber-gebruikers kunt bellen. De app integreert met de contactenlijst van je iPhone, waarbij de app aangeeft wie Viber gebruikt en wie niet. De app is hierdoor erg gebruiksvriendelijk, aangezien je niet apart hoeft te onthouden wie gebruik maakt van Viber en wie niet. Viber is gekoppeld aan een telefoonnummer, waardoor je geen account hoeft aan te maken. Ook bij het toevoegen van nieuwe contacten is dit erg handig, aangezien Viber automatisch controleert of het nummer gekoppeld is aan een Viber-account. Viber is gratis te downloaden en

Viber integreert met de contactenlijst van je iPhone

0 Reactie(s) op: De vier beste iPhone VoIP-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.