De naam van je favorieten aanpassen in Safari in OS X

Door: chwhynny-overbeeke | 15 juni 2016 07:13

How To

Als je veel gebruik maakt van je favorieten in Safari, is het handig om ze een passende naam te geven. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen in Mac OS X.

Wanneer je in Safari een webpagina als favoriet (voorheen bladwijzer) opslaat wordt standaard de naam die de webmaster heeft opgegeven gebruikt. Soms is deze naam niet intuïtief, of wil je gewoon liever een andere naam gebruiken. Lees ook: Hoe kun je een webpagina doorzoeken in Safari?

Naam van Safari-favorieten aanpassen

In OS X El Capitan kun je bij je favorieten komen door in Safari op de adresbalk te klikken. Je kunt dan meteen de pagina's of mappen openen of ordenen. In deze weergave is het echter niet mogelijk om ze te bewerken.

Als je de naam van een favoriete webpagina wilt aanpassen, moet je in Safari naar de menubalk gaan en op Bladwijzers klikken. Kies Wijzig bladwijzers en druk op de Option+Command+B-toets om ze meteen te wijzigen. Klik op Favorieten om een lijst weer te geven.

Klik met de rechtermuisknop op de webpagina waarvan je de naam wilt aanpassen, en selecteer Wijzig naam. Je kunt ook het webadres aanpassen door op Wijzig adres te klikken. Om je wijzigingen op te slaan moet je op Enter drukken.

0 Reactie(s) op: De naam van je favorieten aanpassen in Safari in OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.