De man achter iTunes leidt de ontwikkeling van Apple's HDTV

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 oktober 2011 18:19

Nieuws

Nadat Steve Jobs in zijn biografie aangaf dat Apple aan een Apple HDTV werkt begint de stroom met geruchten rondom het apparaat flink op gang te komen. Zo zou Jeff Robbin, de man achter iTunes, de ontwikkeling van de HDTV gaan leiden. Daarnaast ziet analist Shaw Wu een aantal obstakels die Apple zal moeten overwinnen.

Bloomberg schrijft op basis van anonieme bronnen over de rol van Robbin. Robbin heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de eerste generatie iPod. Een woordvoerder van Apple wilde tegenover de website niet reageren. Bloomberg stelt echter ook van een bron te hebben vernomen dat het niet zeker is dat Apple de HDTV daadwerkelijk op de markt gaat brengen.

Daarnaast heeft ook Shaw Wu, analist voor Sterne Agee, zijn voorspelling voor de Apple HDTV gegeven (via Apple Insider). De analist zegt dat Apple nog een aantal belangrijke problemen moet overwinnen.

Zo moet Apple deals sluiten met leveranciers van content. Wu zegt van bronnen te hebben vernomen dat Apple klanten de mogelijkheid wil gaan bieden voor een vast bedrag per maand zelf een pakket met zenders samen te stellen. Het bedrijf wil hiermee afstappen van de bundels met zenders die nu vaak worden aangeboden.

Daarnaast zegt Wu dat live televisie voor Apple een obstakel vormt. De analist zegt dat Apple dit obstakel zou kunnen overwinnen door naast haar eigen diensten ook de mogelijkheid te bieden normale kabeltelevisie op het apparaat te ontvangen. Wu stelt dat Apple zich echter meer kan onderscheiden van haar concurrenten door de live televisie via het internet aan te bieden.

0 Reactie(s) op: De man achter iTunes leidt de ontwikkeling van Apple's HDTV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.