De leukste apps vinden in de App Store

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 27 februari 2013 09:47

How To

De App Store van Apple barst uit z’n voegen en bevat meer apps dan je ooit in je leven zult kunnen uitproberen. Dat is geweldig, maar ook verwarrend, want hoe vind je tussen die overvloed aan apps iets dat je leuk vindt? Wij helpen je er een handje bij.

Uitgelicht

Apple is zich ook zeer bewust van het feit dat het lastig is om tussen al dat aanbod iets nuttigs te vinden, en heeft daarom een redactie op de App Store gezet. Die redactie zoekt, op basis van de ingezonden apps, met regelmaat een aantal leuke of nuttige apps uit en zet die in de spotlight (het tabblad Uitgelicht in de App Store). De lijst is niet zaligmakend, maar biedt wel een prima aanknopingspunt om mee te beginnen. Leuk zijn ook de ‘dossiers’ die Apple aanbiedt, waarin bijvoorbeeld de leukste games zijn verzameld of de leukste productiviteits-apps.

In het tabblad Uitgelicht zie je een selectie van de leukste Apps (door Apple geselecteerd).

Hitlijsten

Dan zijn er natuurlijk nog de hitlijsten. Een perfecte manier om leuke apps te zoeken, want hier ben je niet aangewezen op de mening van Apple, maar op de mening van miljoenen andere gebruikers. In de App Store vind je verschillende hitlijsten: Betaalde Apps, Gratis Apps, Apps die het meest hebben opgebracht (via in-app aankopen) en voor elke hitlijst kun je een categorie kiezen voor het soort app dat je zoekt. Zo kun je het kaf heel snel van het digitale koren scheiden.

Je kunt ook vertrouwen op de mening van miljoenen anderen, via de hitlijsten.

Genius

Dit is geen waterdichte methode, maar zal absoluut leiden tot het vinden van apps die je anders zou hebben gemist. Voorwaarde hiervoor is dat je alleen apps laat staan op je iPhone of iPad die je echt interessant vindt. Wanneer je dan de App Store opent en drukt op het tabblad Genius, dan doorzoekt de App Store z’n catalogus, op zoek naar leuke apps, op basis van de apps die je al geïnstalleerd hebt. Zo vind je dus dat ene spelletje dat lijkt op dat andere spelletje dat je leuk vindt, of die ene financiële app die prima aansluit bij de app die je al had. Genius is precies wat de naam doet vermoeden: briljant!

Of gebruik Genius, en neem je eigen keuzes als basis voor app advies.

App Apps

Ja geloof het of niet, er zijn zelfs apps die je helpen bij het zoeken naar apps. Zo vind je in de App Store de gratis app Apps Gone Free, waarmee je apps kunt opsnorren die eerst betaald waren, maar nu gratis zijn. Hetzelfde geldt voor PandoraBox, al heeft deze als extra optie om ook apps te downloaden die niet gratis zijn, maar goedkoper zijn geworden. Het aantal app apps in de App Store (zeg dat maar eens tien keer achter elkaar) is gigantisch. Zoek op Find free apps in de App Store, en je bent voorlopig even zoet.

Er zijn talloze apps die je naar leuke (gratis of goedkope) apps kunnen sturen.

App Websites

Tot slot vind je op internet een oceaan aan websites die apps recenseren. Zo is er natuurlijk ons eigen AppFish.nl, maar ook talloze andere sites zoals AppAdvice.com (dat is overigens de maker van Apps Gone Free), appcraver.com en nog vele anderen. Ook hier geldt: Google eens op App Reviews, en je vindt de wereld aan handige sites.

Waarom zou je zelf het zoekwerk verrichten als een ander dat al voor je heeft gedaan?

En dan zijn er natuurlijk nog de websites die de apps voor je uitzoeken.

1 Reactie(s) op: De leukste apps vinden in de App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 juli 2014 20:48 Anoniem
    kut
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.