De iPhone ligt vijf jaar in de winkels

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 juni 2012 13:02

iPad

De iPhone ligt vandaag exact vijf jaar in de winkels. Het apparaat is voor Apple behoorlijk winstgevend geweest. De smartphone heeft Apple in totaal 150 miljard dollar opgeleverd.

Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. De eerste generatie iPhone werd geïntroduceerd op januari 2007 en lag op 29 juni 2007 voor het eerst in de winkels. De eerste iPhone was uitgerust met een 620MHz ARM-processor van Samsung, die door Apple was teruggeschroeft tot 412Mhz. Het apparaat beschikte over 4, 8 of 16GB opslaggeheugen en 128MB intern geheugen. De originele iPhone beschikte over een 2 megapixel camera aan de achterzijde.

De eerste generatie iPhone

Grote stap vooruit

In jaren die hierop volgde lanceerde Apple achtereenvolgend de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. De iPhone 4S is een enorme stap vooruit in verhouding met de eerste generatie iPhone. Zo beschikt de 4S over een 800MHz dual-core ARM-processor en is leverbaar met 16, 32 of 64GB opslaggeheugen.

De iPhone 4S heeft 512MB intern geheugen, maar liefst vier keer zoveel als de eerste generatie. Het apparaat is voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde en 0.3 megapixel camera aan de voorzijde. De iPhone 4S is ondanks de grote hoeveelheid verbeteringen slechts 5 gram zwaarder geworden. De originele iPhone weegt 135 gram, terwijl de iPhone 4S met 140 gram ook niet zwaar te noemen is.

De iPhone 4S

0 Reactie(s) op: De iPhone ligt vijf jaar in de winkels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.