De iPhone is in de VS nog steeds de meest populaire smartphone

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 december 2012 15:44

Nieuws

Android-smartphones gaan op dit moment in Europa aan de leiding op de smartphonemarkt. Dit is in de Verenigde Staten (VS) echter niet het geval. De iPhone is in de VS nog steeds de meest populaire smartphone.

Onderzoek van analysebureau Kantar Worldpanel ComTech toont aan dat Apple in de afgelopen twaalf weken een marktaandeel van 53,3 procent had in de Amerikaanse smartphonemarkt. Apple presteert in Europa aanzienlijk minder goed. De iPhone is goed voor ongeveer 25,3 procent marktaandeel in de Europese smartphonemarkt. Samsung gaat op ons continent met 61 procent marktaandeel aan de leiding.

Populariteit verschilt per land

De populariteit van Apple verschilt per Europees land. Zo blijkt Apple in Groot-Brittannië een marktaandeel van 32,7 procent te hebben, wat betekent dat de iPhone in dit land populairder is dan in andere Europese landen. Android is juist in andere landen erg populair. Zo is Google’s mobiele besturingssysteem in Duitsland goed voor een marktaandeel van 73,9 procent en in Spanje zelfs voor 81,7 procent.

De iPhone is onder het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) nog steeds veruit de meest populaire smartphone. 68,2 procent van alle in de MKB-sector geactiveerde smartphones is in een iPhone. Android staat met 25,1 procent op de tweede positie, terwijl de BlackBerry slechts 4,1 procent van alle activaties uitmaakt.

0 Reactie(s) op: De iPhone is in de VS nog steeds de meest populaire smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.