De iPhone 5 en de nieuwe iPod Touch (video)

Door: Jasper Bakker | 13 september 2012 16:11

iPhone

Apple heeft gisteravond de al verwachte - en grotendeels uitgelekte - iPhone 5 onthuld.

Marketingtopman Phil Schiller mocht de nieuwe iPhone presenteren. De zesde generatie van Apple's smartphone heeft een groter scherm, van 4 inch. Het is de dunste en lichtste iPhone die het bedrijf tot op heden heeft gemaakt. De nieuwe A6-processor belooft een twee keer zo hoog prestatieniveau. Daarnaast heeft het toestel een telecom-chip voor snelle 4G-netwerken, die zich in Nederland nog slechts in een pilotfase bevinden.

Apple-successen

Apple-ceo Tim Cook presenteerde de algehele persconferentie, waarbij Apple ook de nieuwe iPod Touch showde en een vernieuwd iTunes aankondigde. De opvolger van wijlen Steve Jobs heeft zich bij zijn presentatie aan de bekende Apple-formule gehouden. De eigenlijke aankondiging, het hoofdnieuws, komt pas na het vertellen over recente successen.

Dit omvat de goed draaiende fysieke winkels van het bedrijf en het opsommen van goede verkoopcijfers. Daaronder de verkoop van de nieuwste Mac OS X-versie (10.8), waarvan er tot op heden zo’n 7 miljoen zijn verkocht. Verder is het aantal verkochte iPads recentelijk groter dan de afzet van alle pc-modellen van alle pc-producenten bij elkaar opgeteld.

iPad wint terrein

Op de tabletmarkt zelf is de iPad nog altijd dominant; het heeft zelfs weer iets aan marktaandeel gewonnen. Een jaar geleden had Apple’s tablet 62 procent van die markt, nu zit het op 68 procent. Cook merkt hierbij nog op dat de iPad maar liefst 91 procent veroorzaakt van het webverkeer afkomstig van tablets.

0 Reactie(s) op: De iPhone 5 en de nieuwe iPod Touch (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.