De beste vier iPad reisapps

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 juni 2011 10:52

Review

Ga je binnenkort op reis? Dan neem je natuurlijk je iPad mee! Wij hebben een aantal apps op een rijtje gezet die dan handig van pas kunnen komen.

4. Booking.com

Booking.com is een app waarmee je een hotel kunt reserveren. De app bevat hiervoor 120.000 hotels verspreid over de wereld. Om je te helpen bij het vinden van een hotel dat voldoet aan je eisen zijn er reviews beschikbaar van mensen die het hotel eerder hebben bezocht. Ook kun je foto's van hotels bekijken. Een kamer reserveren kan direct vanuit de app, waarbij je kunt betalen met een creditcard. De bevestingsgegevens kunnen worden opgeslagen, waardoor je deze altijd bij de hand hebt. Booking.com is in het Nederlands beschikbaar. De app is gratis te downloaden in de App Store.

3. GetPacked: vakantie paklijst

Op vakantie ontdekken dat je iets bent vergeten mee te nemen is altijd vervelend. GetPacked helpt je hierbij door je de mogelijkheid te bieden een digitale lijst te maken van alle dingen die je mee wilt nemen. Hierbij kun je per ding aangeven of je deze al hebt in gepakt of niet. Ook is het mogelijk om een lijst aan te maken met activiteiten die uitgevoerd moeten worden voordat de vakantie kan beginnen. Denk hierbij aan de planten watergeven, het uitzoeken van een visum of het afsluiten van een reisverzekering. Mocht je de paklijst willen delen, dan kun je deze via mail worden gedeeld met anderen. Daarnaast kan de lijst met behulp van AirPrint geprint worden. GetPacked: vakantie paklijst is voor 1,59 euro in de App Store te koop.

2. Google Earth

Het is altijd handig om precies te kunnen zien waar je bent. Google Earth helpt je hierbij door op je iPad een kaart van de volledige wereld te tonen. De kaart bestaat uit satellietbeelden, waardoor je een nauwkeurig beeld hebt van je omgeving. Daarnaast kun je verschillende lagen toevoegen aan de kaart die je extra informatie geven. Denk hierbij aan de Panoramio-laag, waarin je foto's van locaties kunt bekijken. Daarnaast is er ook een laag beschikbaar waarmee je alle wegen duidelijk in beeld krijgt. Google Earth is volledig offline te gebruiken en is gratis in de App Store te downloaden.

Met Google Earth weet je ook op reis altijd waar je bent

1. W-Fi Finder

Op reis zijn WiFi-netwerken een handige methode om goedkoop online te blijven. Wi-Fi Finder is een app die je hierbij helpt door een overzicht te bieden van beschikbare WiFi-hotspots. Denk hierbij aan hotspots in een McDonalds, Starbucks of in een bar. Met behulp van filters is het mogelijk om naar specifieke locaties te zoeken. De locaties zijn offline beschikbaar, waardoor je deze altijd kunt raadplegen. De locaties worden weergegeven op een kaart, waardoor gelijk duidelijk is waar je de hotspot precies kan vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om een routebeschrijving naar de hotspot op te vragen. WiFi Finder is gratis in de App Store verkrijgbaar.

</a>

Wi-Fi Finder helpt je bij het vinden van een WiFi-hotspot

0 Reactie(s) op: De beste vier iPad reisapps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.