De beste sociale media apps voor de iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 december 2011 14:39

Nieuws

Sociale media zijn helemaal in. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een account op één van de vele social media-websites zoals Twitter, Hyves, Facebook, LinkedIn of MySpace. Om iedereen op de hoogte te houden van je laatste activiteiten is het handig als je de sociale media ook via je iPhone kunt updaten. Daarom in dit artikel een overzicht van een aantal handige apps die hierbij helpen.

Dit artikel is op 20 december 2010 geüpdatet met een nieuwe app. Deze app kun je bovenaan dit artikel vinden.

Zoek je andere apps voor de iPhone dan social media apps? Bekijk dan eens de volgende artikelen voor de beste iPhone apps in andere categorieën:

-De leukste iPhone games

-De beste iPhone apps: sport

-5 handige reis apps

-De beste iPhone apps: productiviteit

-Twintig gratis iPhone-apps

Zoek je het laatste nieuws en de laatste geruchten over de iPhone 5? Kijk dan in het 'iPhone 5: het laatste nieuws'-artikel.

Dit artikel is een levend artikel. Hou dit artikel dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de beste apps om je sociale media-accounts te beheren.

11. ThereUR

ThereUR is een app waarmee je je locatie kunt delen met vrienden. Je kunt een locatie opgeven waar je naar onderweg bent, waarna deze op de kaart zichtbaar wordt. Je krijgt hierdoor inzicht in zowel de huidige locatie van vrienden als de locatie waar zij naar toe gaan. De app kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld met meerdere vrienden ergens in de stad afspreekt. Door de ingebouwde kaart in ThereUR te raadplegen zie je razendsnel hoever je vrienden nog van de afgesproken locatie verwijderd zijn. Dit voorkomt dat je onnodig lang staat te wachten en biedt je de mogelijkheid in de tussentijd bijvoorbeeld even koffie te gaan drinken. De app lijkt op het eerste gezicht veel op Find My Friends, maar heeft een aantal verschillen. Zo is het bij Find My Friends alleen mogelijk het delen van je locatie volledig uit te schakelen. Bij ThereUR kun je echter ook per contactpersoon aangeven wie je locatie wel of niet mag bekijken. Je hoeft dus niet je locatie met iedereen te delen om met iemand via ThereUR af te kunnen spreken. ThereUR maakt gebruik van push-berichten, waardoor je een melding krijgt zodra een contactpersoon 10km, 1km en 250 meter van je verwijderd is. ThereUR is voor 79 eurocent in de App Store te downloaden.

ThereUR is een concurrent van Apple's Find My Friends

10. Meebo

Meebo is een app waarmee je allerlei instant messaging-netwerken kunt beheren. De app is geschikt voor allerlei chatdiensten zoals Windows Live Messenger, Yahoo! en Google Talk, maar ook de chatfunctionaliteiten van sociale netwerken als Facebook en MySpace. Hierdoor kun je vanuit één app in contact blijven met contacten die je hebt verzamelt op allerlei locaties. Zodra je een bericht ontvangt krijg je een pushnotificatie. Mocht je tijdelijk geen verbinding met het internet hebben, dan maakt Meebo zodra dit mogelijk is automatisch weer verbinding. Alles wat je via Meebo bespreekt wordt in een chatlog opgeslagen. Aangezien deze logbestanden een flinke omvang kunnen krijgen is het ook mogelijk hierin te zoeken op trefwoorden.

Meebo combineert de chatfunctionaliteiten van chatdiensten en sociale netwerken

9. Proxy Pal

Veel bedrijven, scholen en universiteiten bieden tegenwoordig de mogelijkheid gebruik te maken van draadloos internet. In sommige gevallen zijn sociale netwerken zoals Hyves, Facebook of LinkedIn hier geblokkeerd. Proxy Pal is een app die hierbij kan helpen door je een lijst met proxyservers aan te bieden. De proxies die de app aanbiedt worden continu geüpdatet, waardoor je altijd een werkende proxy aangeboden zou moeten krijgen.

Met Proxy Pal kun je op WiFi-netwerken waarbij websites zijn geblokeerd iedere website bekijken

8. Twitpic Poster

Twitpic Poster is een app die je foto's op Twitter laat plaatsen via TwitPic. De app is gericht op snelheid en zorgt ervoor dat je binnen drie klikken een foto naar TwitPic kunt uploaden en op Twitter kunt plaatsen. Je kunt een foto die je al hebt gemaakt uploaden, maar ook vanuit de app een foto maken. De app stuurt de foto simpelweg naar TwitPic, waarna je de mogelijkheid krijgt een Twitter-bericht in te voeren. Twitpic Poster is gratis te downloaden in de App Store.

Met Twitpic Poster plaats je snel een foto op Twitter

7. Update

Update is een simpele app die volledig is gericht op het gelijktijdig plaatsen van statusupdates op meerdere sociale media. De app ondersteunt de netwerken Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Buzz en Hyves. De ontwikkelaar geeft aan dit in de toekomst te willen uitbreiden met andere netwerken. Met de app kun je een statusbericht van maximaal 140 karakters plaatsen op de sociale netwerken naar keuze. Dit kan door netwerken simpelweg aan of uit te vinken. Je kunt meerdere accounts van hetzelfde sociale netwerk in de app hangen. Het is helaas niet mogelijk om rechtstreeks foto's te uploaden naar sociale netwerken. Dit kan alleen door deze op een andere locatie te uploaden en de URL vervolgens in het statusbericht te plaatsen. Update is voor 79 eurocent beschikbaar in de App Store.

Update is een simpele app om meerdere sociale netwerken gelijktijdig van een statusbericht te voorzien

6. Hyves

Hyves is de officiële iPhone app van het Nederlandse sociale netwerk Hyves. Met de app kun je onder andere foto's bekijken of delen en krabbels of berichten plaatsen. Daarnaast kun je de WieWatWaar (status) van je account updaten of die van je vrienden bekijken. Uiteraard is het ook mogelijk om te controleren wie van je vrienden op dit moment online zijn. Met online gebruikers kun je vervolgens via de app een chatsessie starten. Hyvers naar wie je een bericht hebt gestuurd krijgen op hun iPhone een notificatie en kunnen hierdoor direct reageren. Hyves wordt gratis aangeboden in de App Store.

De officiële Hyves-app maakt het mogelijk foto's te uploaden, krabbels te plaatsen en profielen van vrienden te bekijken

5. LinkedIn

LinkedIn is een sociaal netwerk dat zich richt op zakelijke connecties tussen mensen. Dit sociale netwerk wordt steeds belangrijker en steeds breder gebruikt onder werkend Nederland. LinkedIn is de officiële iPhone-app van dit sociale netwerk. Met de app kun je de laatste updates van al je connecties bekijken, nieuwe connecties opzetten en heb je alle info van je LinkedIn-profiel altijd bij je. Daarnaast kun je onderweg je status updaten. De officiële LinkedIn-app is gratis beschikbaar in de App Store.

Met de LinkedIn-app kun je je LinkedIn-account onderweg beheren

4. Top Friends

Top Friends is een Facebook-app die zich richt op je beste vrienden op het sociale netwerk. Dit aangezien mensen via dit netwerk vaak bevriend zijn met grote hoeveelheden mensen. Het kan hierdoor lastig zijn om de juiste persoon uit je adressenboek te vissen. Met Top Friends kun je eenvoudig opzoeken waar je beste vrienden zich bevinden op een interactieve map. Op deze kaart krijg je niet alleen de positie, maar ook hoe ver je van deze persoon bent verwijderd. Daarnaast kun je vanuit de app vrienden bellen, sms'en of e-mailen of een SuperPoke geven. De manier waarop je beste vrienden worden weergegeven kun je zelf aanpassen. Zo kun je kiezen uit een opstelling waarbij de statusmeldingen van de vrienden worden weergegeven. Ook kun je de vrienden als thumbnail laten tonen, waardoor alleen de profielfoto zichtbaar is. Top Friends is gratis te downloaden in de App Store.

Top Friends verzamelt je beste vrienden uit je Facebook-account waardoor je snel met deze personen contact kan leggen.

3. Facebook

Ook het sociale netwerk Facebook heeft een officiële app. Met de app kun je je Facebook-account beheren. Zo kun je vanuit de app onder andere status updates plaatsen, het account van vrienden bekijken en berichten versturen. Ook kun je een verzoek om vrienden te worden accepteren of weigeren, foto's plaatsen, chatten met andere Facebook-gebruikers en de Facebook news feed bekijken. De Facebook-app wordt gratis in de App Store aangeboden.

De iPhone app Facebook laat je je Facebook-account beheren.

2. TweetDeck for iPhone

TweetDeck for iPhone is een concurrent van de officiële Twitter-app. De app biedt vergelijkbare functionaliteiten, maar biedt ook een aantal extra functionaliteiten. Zo kun je je eigen startpagina creeren door gebruik te maken van kolommen. De inhoud van de kolommen wordt vernieuwd door de iPhone te schudden. Daarnaast kun je groepen creeren om eenvoudig een groep mensen te kunnen volgen. Er is ook een TweetDeck-variant voor de Mac te downloaden. De iPhone-app wordt automatisch met de desktop-versie van TweetDeck gesynchroniseerd. TweetDeck kan gratis gedownload worden.

TweetDeck synchroniseert automatisch met de desktop-variant van de software

1. Twitter

Twitter is de officiële iPhone app van Twitter.com. Met de app kun je je Twitter-account beheren en Twitter doorzoeken op onderwerpen die je interessant vind. Daarnaast kun je vanuit de app Direct Messages versturen en zowel foto's, video's als URL's delen met anderen. De app stuurt je een push notificatie zodra je een @mention of Direct Message krijgt. De officiële Twitter-app is gratis in de App Store te downloaden.

Met de officiële Twitter-app kun je je Twitter-account ook onderweg beheren

Weet jij een app die echt in dit artikel thuis hoort of hebben wij een app beschreven die zijn plaats in dit artikel niet waard is? Laat het ons weten via de comments!

0 Reactie(s) op: De beste sociale media apps voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.