De beste Nederlandse iPad apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 januari 2011 15:03

Nieuws

Veel apps geven alles weer in het Engels. Het kan natuurlijk zijn dat je liever Nederlandstalige iPad apps gebruikt. In dit artikel geven we daarom een overzicht van de beste Nederlandstalige iPad apps. Dit artikel is een levend artikel en wordt regelmatig geüpdatet met een nieuwe app. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste Nederlandstalige apps!

Zoek je Nederlandstalige iPhone apps? Kijk dan in dit overzicht.

Ben je op zoek naar het laatste nieuw over de iPad 2? Dan kun je terecht in dit artikel.

1 TVGids.nl voor iPad

TVGids.nl is een iPad app waarmee je op de hoogte wordt gehouden van alle programma’s en films die op tv worden uitgezonden. De app opent met het tabblad TV Tips, waarin je uitzendingen krijgt aanbevolen. Deze worden gebaseerd op de website van TVGids.nl. In het tabblad Nu & straks kun je zien wat je op dit moment of binnenkort kunt gaan kijken. Programma’s die al zijn begonnen zijn voorzien van een balkje, waarmee je kunt zien hoe ver het programma gevorderd is. Andere tabbladen zijn primetime, films en sport. Het is ook mogelijk zelf tabbladen aan te maken en de posities van tabbladen te veranderen. TVGids.nl voor iPad is gratis te downloaden.

Check wat er op tv komt met TVGids voor iPad

2 Volkskrant HD

De Volkskrant HD is de digitale versie van de Volkskrant. De app laat je de krant zien zoals je die ook in papieren versie zou ontvangen, maar biedt ook een aantal extra mogelijkheden. Zodra je een krant opent krijg je de voorpagina te zien. Je kunt hierbij inzoomen door twee vingers van elkaar af te bewegen, waardoor je kunt inzoomen op een foto of kolom. Je kunt daarnaast via de knop ‘overzicht’ een overzicht te zien krijgen van alle artikelen in de krant. Deze zijn onderverdeeld per pagina, waardoor je een krant snel kunt scannen. Klik je op een artikel, wat overigens ook kan als je de krant gewoon bekijkt, dan krijg je het artikel op een witte achtergrond te zien. Foto’s die bij het artikel zitten worden in een slideshow getoond. Via de feature ‘live news’ kun je daarnaast het actuele nieuws lezen wat nog niet in de krant geplaatst is. De app zelf is gratis te downloaden. Een losse editie kost 79 cent en de weekendkrant 1,59 euro. Het is ook mogelijk een abonnement te nemen voor 14,90 euro voor een maand, 43,50 euro voor een kwartaal of 149 euro voor een jaar.

Bekijkalle artikelen in een overzicht om snel de krant te kunnen scannen

3 TechFish

TechFish is een tech reader die alle techartikelen op de websites MacWorld, Webwereld, Digital Life, Zoom, GameZ, Computerworld, CIO en ComputerTotaal verzamelt. Hierdoor krijg je in één app een overzicht van nieuws over Apple, computers, E-Commerce, fotografie, gadgets, gaming, professional IT, hardware, mobiele apparaten, internet en software. Doordat de onderwerpen uiteen lopen kan het zijn dat je niet alle onderwerpen interessant vindt. In dit geval biedt de app je de mogelijkheid onderwerpen uit te vinken, zodat deze niet langer worden getoond. TechFish toont op de achtergrond van de app advertenties. Daarnaast worden op deze plek ook foto's vertoond die gemaakt zijn door Zoom-lezers. Dit is natuurlijk een fraaier gezicht dan de advertenties. Het is daarom ook mogelijk om de app voor 2,99 GoldFish te worden. Hierdoor zie je niet langer advertenties en krijg je alleen de foto's van Zoom te zien.

[Noot WH: inderdaad, MacWorld is van dezelfde uitgeverij als TechFish, maar dat maakt mijn enthousiasme over deze app niet minder oprecht :)]

Blijf op de hoogte van al het tech nieuws met TechFish

4 NU HD

NU HD is de iPad-app van Nu.nl. Met de app kun je eenvoudig het nieuws volgen via de iPad. De app biedt zowel geschreven nieuwsberichten als video’s aan. Het gaat hierbij om videonieuws en weerberichten via video. Zowel het nieuws als de video's zijn verdeeld in categorieën waardoor je snel het nieuws dat jij interessant vind kunt vinden. Alle categorieën die op de website zijn te vinden, zoals 'algemeen', 'binnenland', 'buitenland', 'politiek' en 'economie', zijn ook in de iPad-app aanwezig. NU HD is gratis te downloaden in de App Store.

NU HD is een gratis app voor het volgen van het nieuws

5 Buienradar HD

Buienradar HD is de iPad app van Buienradar.nl De app geeft je de mogelijkheid het weer in de gaten te houden. Zo biedt de app je een weerkaart en de weersverwachting tot vijf dagen vooruit. Weerkaarten kunnen met behulp van radar- en satellietbeelden bekeken worden. Aangezien je niet continu op Buienradar.nl zit te kijken is het mogelijk om via pushberichten gewaarschuwd te worden voor aankomende buien. Daarnaast kun je ook file-informatie vinden in de app. Buienradar HD is gratis te downloaden.

Buienradar HD geeft informatie over het weer, maar ook files

6 iTranslate

iTranslate is een app voor de iPad waarmee je woorden, zinnen of teksten kunt vertalen in ruim vijftig talen, waaronder de meeste Europese talen en het Nederlands. De app begint tijdens het typen al met vertalen, waardoor de vertaling direct verschijnt. Vertaalde woorden worden opgeslapen in een lijst, waardoor je een overzicht krijgt van vertalingen die je vaak hebt opgevraagd. Ook is er een spreekfunctie ingebouwd, waarbij de vertaalde tekst wordt uitgesproken. Deze functie is helaas alleen beschikbaar in het traditioneel Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees, Russisch en Spaans.

Vertaal teksten in vijftig talen

Het kan natuurlijk zijn dat wij een app hebben gemist die volgens jou echt in dit artikel moet staan. Laat het ons in dit geval weten via de comments!

0 Reactie(s) op: De beste Nederlandse iPad apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.