De beste Mac-apps: hulpprogramma's

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 maart 2011 20:03

Nieuws

De Mac App Store is al enige tijd beschikbaar. Maar wat zijn nou eigenlijk app die het downloaden waard zijn? In dit artikel zoeken wij een aantal hulpprogramma's bij elkaar die je echt op je Mac moet hebben. Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste hulpprogramma's voor de Mac!

Op zoek naar hulpprogramma's voor de iPad? Kijk dan in dit artikel!

1. Keynote

Keynote is programma waarmee je presentaties kunt maken. De applicatie lijkt in veel opzichten op PowerPoint. Keynote was voorheen alleen te koop als onderdeel van het iWork-pakket, maar is sinds de komst van de Mac App Store ook los te koop. De app biedt je een groot aantal templates, die je een eind op weg helpen bij het maken van een nieuwe presentatie. Keynote kan PowerPoint-bestanden importeren en exporteren, waardoor je dus ook met Windows-gebruikers kunt samenwerken. Keynote is voor 15,99 beschikbaar in de Mac App Store.

Maak eenvoudig presentaties met Keynote

2. Evernote

Evernote is een app waarmee je snel notities kunt maken. Het handige van de app is dat deze notitie alle mogelijk vormen kan hebben. Zo kun je tekst opslaan, maar ook een notitie inspreken, locatie opslaan of foto aan een notitie koppelen. Hierdoor kan je alle mogelijke informatie in de app kwijt. Evernote is ook beschikbaar voor de iPhone en iPad en synchroniseert alle apparaten automatisch met elkaar. Je hebt hierdoor je notities altijd en overal bij de hand. Evernote is gratis in de App Store verkrijgbaar.

In Evernote kun je onder andere foto's, tekst en locaties opslaan als notitie

3. Things

Taken bijhouden kan helpen bij het overzichtelijk maken van je leven. Things is een handige app die hierbij kan helpen. Hierin is de app uiteraard niet de enige, maar Things heeft een erg prettige interface. De app biedt je de mogelijkheid taken op te slaan en in te delen in allerlei categorieën. Je kunt vervolgens op categorie de taken bekijken, maar ook per dag. Daarnaast kun je projecten aanmaken, waarbij je per project taken kunt vastleggen. Things is helaas niet goedkoop en is voor 39,99 euro in de Mac App Store te downloaden.

Things helpt het overzicht krijgen over de taken die je nog moet doen

Hebben wij een app gemist die volgens jou echt in dit artikel thuis hoort? Laat het ons weten via de comments!

0 Reactie(s) op: De beste Mac-apps: hulpprogramma's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.