De beste apps voor een lastminute vakantie

Door: Robin Smit | 01 juli 2013 16:24

Review

De julimaand is begonnen en dat zou moeten betekenen dat we met zijn allen aan het genieten zijn van warm weer, zwoele avonden en de nodige zonnestralen. Niets is minder waar helaas, want ook vanaf de redactie kijken we al weken uit op een dik wolkenbed. We hoeven echter niet te treuren, want de lastminutevakantie biedt uitkomst. Met de onderstaande apps geniet jij voor je het weet van een zonnige vakantie.

Hotel Tonight

Het feit dat je een lastminute boekt wil uiteraard niet zeggen dat je geen kwaliteit zoekt. Gelukkig hoef je je bij Hotel Tonight geen zorgen te maken over de kwaliteit, want de app maakt dagelijks een selectie van de beste hotels voor de beste prijzen. Het nadeel hieraan is wel dat de keuze in Hotel Tonight behoorlijk beperkt is in vergelijking met andere apps. De aanbiedingen gelden alleen wanneer je nog dezelfde dag wil inchecken. Het betreffen hierbij dus echte lastminutes voor op hele korte termijn.

Gratis | iOS, Android

Tonight

Wie vaak een hotelkamer boekt is ongetwijfeld bekend met de website Booking.com. Wat je misschien niet wist is dat deze website ook een speciale app heeft waarmee je de beste lastminutedeals kan boeken. De app geeft je binnen enkele seconden een selectie van hotels die je kan sorteren op populariteit, afstand, prijs of het aantal sterren. Hierbij kan je de app op een bepaalde locatie laten zoeken of simpelweg een opsomming krijgen van de hotels die op dit moment bij jou in de buurt zijn. Mocht je wat langer dan een nacht willen blijven dan is de app iets minder geschikt.

Gratis | Tonight: iOS, Standaard Booking.com app: Android, Windows 8

Momondo

Snel even kijken wat het kost om het vliegtuig te pakken naar een zonnige bestemming? Met Momondo heb je in enkele klikken een uitgebreid overzicht voor je met alle beschikbare vliegtickets. De interface in de app zelf is erg prettig, maar helaas word je voor het boeken van een ticket doorverwezen naar de website van de aanbieder. Iets dat niet altijd goed gaat. Een leuk detail aan de app is dat je op de achtergrond alvast een foto van jouw bestemming te zien krijgt. Zo wordt het nóg moeilijker om een lastminute te weerstaan.

Gratis | iOS, Android

Skyscanner

Skyscanner is de ideale app voor iedereen die niet vast zit aan een vaste planning voor zijn vakantie. In de app heb je namelijk de mogelijkheid om vliegtickets te zoeken waarbij je niet te veel vasthoudt aan een bepaalde datum of bestemming. Het is zelfs mogelijk om de app volledig willekeurig een datum en locatie te laten kiezen, waarbij er puur wordt gekeken naar de laagste prijs. Zo lig je voor je het weet voor een paar tientjes lekker te zonnen op een strand aan de middellandse zee. Helaas geldt ook voor Skyscanner dat je wordt doorverwezen naar de pagina van de aanbieder voor het boeken van de tickets.

Gratis | iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, Windows 8

Jetsetter

Dat vakantie een echte belevenis moet zijn hebben ze bij Jetsetter gelukkig goed begrepen. De app weet verschillende accommodaties zo mooi weer te geven dat het moeilijk is om niet direct te boeken. Dit is echter maar goed ook, want de app verzamelt elke avond de beste lastminutes. Welke lastminutes dit zijn blijft een verrassing tot na het avondeten. Wie gebruik wil maken van deze aanbiedingen zal er snel bij moeten zijn, want voor je het weet zijn ze uitverkocht. Erg leuk is de mogelijkheid om een notificatie van aanbiedingen in een bepaalde stad in te stellen.

Gratis | iOS

0 Reactie(s) op: De beste apps voor een lastminute vakantie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.