De BCC optie inschakelen in Mail voor OS X

Door: Chwhynny Overbeeke | 09 november 2015 10:35

How To

Als je niet wilt dat geadresseerden kunnen zien naar wie je dezelfde e-mail ook nog verstuurd hebt, dan kun je de BCC optie gebruiken. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen in Mail voor OS X.

Soms is het heel handig dat alle geadresseerden kunnen zien naar wie het bericht verstuurd is. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat iets dubbel verstuurd wordt omdat iedereen kan zien weet wie wat gehad heeft. Denk bijvoorbeeld aan een memo op het werk, of een uitnodiging voor een feestje. Lees ook: 10 handige Mail-functies die je nog niet kent.

Voordelen

Maar wat als je bijvoorbeeld een verhuisbericht naar al je vrienden, kennissen en collega's wilt sturen die elkaar misschien helemaal niet kennen? Deze mensen vinden het misschien helemaal niet zo prettig als hun e-mailadres voor iedereen zichtbaar is.

Gelukkig kun je de BCC (blind carbon copy) optie gebruiken om je e-mail te versturen. Alle e-mailadressen die je in het BCC veld neerzet, zullen voor alle geadresseerden onzichtbaar zijn.

Nadelen

Er kleeft echter wel een nadeel aan het gebruik van BCC. Stel dat je de optie gebruikt om slechts een aantal geadresseerden te verbergen. Als een verborgen geadresseerde uit de BCC lijst vervolgens de Antwoord allen optie gebruikt om te reageren, wordt zijn of haar naam en e-mailadres weergegeven als afzender. Hierdoor kan iedereen zien dat er naast de gewone lijst met geadresseerden tevens een BCC lijst is.

Alleen de naam en het e-mailadres van degene die de Antwoord allen optie gebruikt heeft is voor iedereen zichtbaar, de rest blijft wel gewoon verborgen. Maar inmiddels is dus wel iedereen erop geattendeerd dat er nog andere, verborgen geadresseerden zijn.

De BCC optie inschakelen in Mail voor OS X

Het BCC veld wordt niet standaard weergegeven in Mail voor OS X. Om het in te schakelen moet je naar de Mail app gaan en op Maak een nieuw bericht aan klikken. Klik vervolgens op de knop Koptekstvelden in de knoppenbalk in het berichtvenster en kies Blinde kopie-adresveld.

Als je het veld Aan leeg laat, komt er voor de ontvangers van je bericht Verborgen-ontvangers in het Aan veld te staan. Dus als je niet wilt dat men weet dat er een verborgen lijst met geadresseerden is, zul je tenminste één geadresseerde in het Aan veld moeten neerzetten (dat mag gewoon je eigen e-mailadres zijn).

Om het BCC veld weer te verbergen, hoef je alleen maar opnieuw op de knop Koptekstvelden in de knoppenbalk in het berichtvenster te klikken en Blinde kopie-adresveld opnieuw aan te klikken om het vinkje weg te halen.

0 Reactie(s) op: De BCC optie inschakelen in Mail voor OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.