De afbeelding van iPhone apps op je computer vinden

Door: onno-karman | 23 april 2010 09:03

How To

Iedereen die wel eens schrijft over iPhone apps, zal het probleem kennen: waar haal ik de afbeelding van de app vandaan, die voor het thuisscherm gebruikt wordt? Natuurlijk kun je naar de website van de makers gaan en kijken of zij niet een logo van de app ter download aanbieden. Of je maakt een screenshot van de app-afbeelding vanuit iTunes. Maar dit is wel een workaround natuurlijk. Het kan gelukkig ook anders, met een afbeelding van 512x512 pixels als resultaat!

Apple heeft duidelijk zijn best gedaan om het logo van de apps te verbergen. Opslaan vanuit iTunes lukt niet en ook op de website is de afbeelding niet te selecteren en op te slaan. Toch komt het érgens vandaan natuurlijk, dus ben ik op zoek gegaan.

Alle apps die je download via iTunes, of vanaf je iPhone synchroniseert met iTunes, worden lokaal opgeslagen op je computer. In mijn geval is dit in deze map: C:\Users\Onno Karman\Music\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications. Let wel: ik heb het hier over een Windows-computer, maar op een Mac is het vast een vergelijkbare map.

Alle iPhone apps staan in de map Mobile Applications.

In de Mobile Applications map staan dus alle apps. De bestandsextensie is .ipa (wat ongetwijfeld staat voor iPhone Application). In feite zijn dit gewoon zip-bestanden en je kunt ze dan ook openen met bijvoorbeeld Winzip, WinRAR of een vergelijkbaar programma. Ook kun je de bestandsextensie .ipa (tijdelijk) wijzigen in .zip, of eerst een kopie maken en daarna de extensie wijzigen.

Als je de extensie wijzigt van .ipa naar .zip, kun je het app-bestand gewoon openen met bijvoorbeeld WinRAR.

In het zip-bestand vind je het volgende bestand: “iTunesArtwork”. Kopieer dit naar bijvoorbeeld je bureaublad.

Kopieer het bestand iTunesArtwork naar een andere map.

Zoals je ziet, heeft het geen bestandsextensie. Maar wanneer je dit zelf wijzigt in .jpg, heb je ineens de afbeelding van de app te pakken, met een grootte van 512x512 pixels. Voila!

Voeg de bestandsextensie .jpg toe en je hebt de iPhone app afbeelding te pakken.

En dit is dan het uiteindelijke resultaat: een afbeelding van 512x512 pixels!

0 Reactie(s) op: De afbeelding van iPhone apps op je computer vinden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.