De 27 beste apps voor iOS op een rij

Door: kristian-van-tuil | 20 januari 2012 13:48

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Wat zijn de apps die echt thuishoren op je iPhone of iPad? Welke apps lijken niet alleen nuttig, maar zijn het ook daadwerkelijk? Redacteur Kristian van Tuil deelt zijn favorieten.

De afgelopen drie jaar dat ik van iOS gebruikmaak, heb ik waarschijnlijk wel 1500 apps op mijn iPhone en iPad geïnstalleerd gehad. De overgrote meerderheid van die apps heb ik weggegooid om verscheidende reden, zoals het ontbreken van functionaliteit, instabiliteit, een slechte userinterface, features die niet blijken te werken, onderdelen waartoe alleen Amerikanen toegang hebben, enzovoorts, enzovoorts. Ook games blijken vaak een stuk slechter dan gehoopt. Toch blijven sommige apps langer dan een paar dagen of weken op m'n toestel staan, daarvan heb ik een selectie gemaakt in dit artikel, waarbij ik de apps heb ingedeeld in verschillende categorieën. De meeste apps zijn gratis, anderen zijn voor een bescheiden prijs verkrijgbaar.

Nieuwe apps

Je kunt ideeën voor apps van websites als deze opdoen of eens in de zoveel tijd door de hitlijsten van de officiële App Store struinen. Je kunt ook op andere manieren aan leuke of interessante apps komen, namelijk door apps te installeren die speciaal met deze gedachte zijn ontwikkeld.

Een van de apps die voor een snel overzicht van wat nieuw en populair is heel prettig kan zijn is AppShopper. Het prettige van deze app is dat je per type toestel, per categorie en per prijs kan sorteren waardoor je snel kunt zien welke betaalde apps gratis zijn geworden of wat de best gewaardeerde financiële apps voor iPad van dat moment zijn. Een prettige features is het bijhouden van een persoonlijke wishlist waarmee je prijsschommelingen van apps die je nog een keer zou willen kopen (of gratis downloaden) kunt bijhouden. (iPhone & iPad)

Via Big App Show, afkomstig van 'podfather' Adam Curry, kom je op een meer visuele manier in aanraking met nieuwe apps. Elke app wordt middels een video besproken en uitgebreid getest, waarna wordt geadviseerd de app wel of niet te kopen en/of installeren. Hoewel de app een beter archief van besproken apps kan gebruiken en het overzicht te wensen over laat, is deze app prima om vanuit je luie stoel nieuwe ideeën op te doen. (alleen beschikbaar voor iPhone)

Soms heb je een prettige app te pakken en vraag je jezelf af of er apps zijn die soortgelijke inhoud bieden, bijvoorbeeld omdat je nog meer over een onderwerp te weten wilt komen of juist die puzzelgame wel erg tof vond. Met Discovr Apps geef je een favoriete app aan, waarna de app op een prachtige visuele manier gerelateerde apps laat zien, waarvan je - als je zo'n app aantikt - weer alle gerelateerde apps krijgt te zien. Deze app maakt het een stuk handiger om door die 500.000 beschikbare applicaties te grasduinen. (iPhone & iPad)

Communicatie & sociale media

Sowieso kan ik niet zonder Twitter en Facebook, maar over deze apps lijkt me ondertussen verdere uitleg overbodig. Hetzelfde kan gezegd worden van SMS-vervanger Whatsapp, dat inmiddels een volwassen applicatie is geworden waarmee je ook foto's, video's, gesproken berichten en locaties kunt delen en groepsgesprekken kunt voeren. Omdat Whatsapp voor vrijwel ieder mobiel platform beschikbaar is, gebruik ik het vaker dan Apple's eigen iMesssage. (alleen beschikbaar voor iPhone)

Een andere populaire tool die zowel Twitter, Facebook als andere sociale diensten op een prachtige manier in één app verenigt is Flipboard. Met Flipboard wordt iedere tijdslijn van een sociaal mediaplatform een interactief magazine. Bekijk onderstaand filmpje om een goede indruk van de app krijgen. (iPhone & iPad)

0 Reactie(s) op: De 27 beste apps voor iOS op een rij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.