De 25 beste apps

Door: onno-karman | 09 maart 2011 16:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iPad

Hoewel alle apps die voor de iPhone zijn ontwikkeld ook op de iPad werken, komt het het beeld natuurlijk niet ten goede als de vormgeving van zo'n app flink wordt opgeblazen voor het grotere scherm. Gelukkig neemt het aantal speciaal voor de iPad ontwikkelde apps ook flink toe.

21. Flipboard

Als er al één reden extra nodig zou zijn om een iPad aan te schaffen, dan noemen veel mensen deze app. Met Flipboard creëert u in een ommezien een persoonlijk magazine aan de hand van wat uw vrienden op Twitter en Facebook plaatsen. Linkjes in de tweets worden gevolgd en de inhoud van bijvoorbeeld een artikel of filmpje worden weergegeven op de Flipboardpagina's. Wilt u de oorspronkelijke pagina zien, dan komt u daar met een enkele klik op terecht, want de website staat al klaar op de achtergrond. De vormgeving van de app is fraai en gebruiksvriendelijk. U bladert er doorheen alsof het een echt blad betreft, u kunt bladzijden omslaan en op die manier snel zien waar uw vrienden zoal mee bezig zijn. De app is bovendien volledig gratis.

Blader door uw eigen magazine, dat wordt samengesteld uit bijvoorbeeld de tweets van uw vrienden.

22. Wired

De digitale versie van het populair-wetenschappelijke maandblad Wired is een van de eerste iPad-magazines. De artikelen in dit fraaie blad komen echt tot leven, met toevoegingen van video, audio en geanimeerde afbeeldingen. Zelfs de reclames zijn fraai vormgegeven. U kunt Wired zowel in de 'normale' weergave (rechtop), als liggend bekijken. Alle content draait mee en wordt automatisch opnieuw gerangschikt. U bladert horizontaal door het blad en verticaal door een artikel. Als u met uw vinger onderaan de pagina schuift, kunt u snel door de index bladeren. De Wired komt elke maand uit en kost € 2,99. Een gemiddelde uitgave heeft een omvang van rond de 150 MB en het downloaden kost dus wat tijd.

In de digitale versie van Wired worden artikelen 'tot leven' gebracht middels video's en animaties.

23. Project

In navolging van Wired heeft ook Rupert Murdoch, de grote man achter Virgin, een digitaal magazine uitgebracht. In tegenstelling tot Wired is het magazine 'Project' enkel beschikbaar op de iPad, er is dus geen papieren versie van verkrijgbaar. Project is een bijzonder fraai 'blad' en biedt net als de Wired veel multimediale toevoegingen. Zo loopt bij een interview met Jeff Bridges de acteur bijna letterlijk uw scherm in. Zelfs de cover van Project is geanimeerd. U kunt er uren in bladeren en lezen, filmpjes bekijken of luisteren naar bijvoorbeeld het geluid van de motor van een Jaguar. Project is een digitale ontdekkingsreis en het feit dat Murdoch de stap naar de iPad maakt, is een teken dat hij toekomst ziet in de tablet van Apple. Project komt maandelijks uit en kost € 2,39 per nummer.

Ook Project is een 'must-have'-app voor de iPad. Goed voor uren lees-, luister- en kijkplezier!

24. Aweditorium

Aweditorium, een kruising tussen awesome en auditorium, is een muzikale app waarbij u in een enorme matrix bladert. Iedere pagina daarvan toont een fraaie fullscreen-foto en achtergrondinformatie van de artiest in kwestie, uiteraard aangevuld met een nummer waar u naar kunt luisteren. Past de muziek van de band, zanger of zangeres niet in uw smaak? Dan schuift u gewoon door naar een nieuwe pagina. U kunt naar boven, onder, links en rechts bladeren, of helemaal uitzoomen naar de overzichtspagina. Daar ziet u linksboven het percentage van het totale aanbod dat u reeds hebt ontdekt. Uiteraard kunt u uw favorieten markeren en delen met vrienden via de sociale netwerken. Awesome en gratis!

Met Aweditorium kunt u op ontdekkingstocht naar nieuwe, vooralsnog onbekende artiesten.

25. ZumoCast

ZumoCast is een absolute killer-app. Met deze gratis applicatie en de bijbehorende software die u op uw pc of Mac installeert, hebt u overal ter wereld toegang tot uw muziek, video's en andere bestanden die u deelt. U plaatst met ZumoCast de bestanden die op uw computer staan als het ware 'in de cloud'. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat uw computer aanstaat, dat het programma draait en natuurlijk dat u een internetverbinding op uw iPad heeft. Hoewel u met ZumoCast ook bij uw 'gewone' bestanden kunt, schuilt de ware kracht van de app in het streamen van tv-series, films en muziek. Alles wordt direct omgezet naar het juiste formaat en naar uw iPad gestreamd. ZumoCast is bijzonder gebruiksvriendelijk en kost u geen cent.

Met ZumoCast streamt u uw favoriete video's en muziek naar de iPad, waar u ook bent!

0 Reactie(s) op: De 25 beste apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.